Allardyce zet punt achter geschil met Van Gaal

Reacties

Sam Allardyce heeft weinig zin om nog in te gaan op het tactische geschil met Louis van Gaal. Big Sam had het na de onderlinge strijd over 'Long Ball United', waarop Van Gaal dinsdag met een heus pamflet het tegendeel wilde bewijzen aan de manager van West Ham United en de bij die persconferentie toegestroomde media.

Allardyce zet punt achter geschil met Van Gaal

Manchester United en West Ham speelden zondag met 1-1 gelijk tegen elkaar in Oost-Londen. Na afloop maakte Allardyce Van Gaal het verwijt dat zijn ploeg voornamelijk lange ballen zou hanteren. Twee dagen later kwam Van Gaal daarop terug.

Een verslaggever van Sky Sports overhandigde Allardyce vrijdag die bewuste documenten, maar de manager had blijkbaar andere dingen aan zijn hoofd. 'We zijn inmiddels een competitiewedstrijd verder en focussen ons nu op de FA Cup', wilde hij er niet langer bij stilstaan.

Allardyce legde de papieren naast zich op tafel en wierp er een blik op alsof het de wat hoog uitgevallen telefoonrekening van zijn dochter was. 'Als ik tijd heb, zal ik er even naar kijken. In elk geval heel erg bedankt.'

Eerder had Allardyce in de Londen Evening Standard ook al gereageerd op het voorval. 'Maar ik wilde alleen maar zeggen dat ik United anders zag spelen dan in het verleden. Van Gaal reageerde gepikeerd omdat hij waarschijnlijk geen etiket opgespeld wil krijgen.' Allardyce meende dat Van Gaal zich de kritiek niet zo moet aantrekken. 'Als het niet loopt, kun je beter de tactiek aanpassen', besloot hij met een compliment, verwijzend naar de opportunische speelstijl.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.