Allardyce 'een beetje verbijsterd' over defensieve zwakte onder Koeman

Reacties

'Big' Sam Allardyce is hard op weg het wéér te flikken. Met het tobbende Everton is de opvolger van de ontslagen Ronald Koeman bezig aan een uitstekende inhaalrace, waardoor The Toffees toch vooral weer naar boven mogen kijken. De reddingsboei voor noodlijdende clubs deelde na de 0-1 zege bij Newcastle United nog even een sneer uit naar Koeman.

Allardyce 'een beetje verbijsterd' over defensieve zwakte onder Koeman

De voormalig trainer van onder meer Feyenoord, Ajax en Southampton moest eind oktober het veld ruimen, op het moment dat Everton op de achttiende plek stond met acht punten uit negen duels. Sinds ruim twee weken geleden bekend werd dat Allardyce het stokje zou gaan overnemen, speelde Everton vier competitieduels. Tegen West Ham United (waar Big Sam nog niet op de bank zat) werd met 4-0 gewonnen, daarna volgden een 2-0 zege op Huddersfield Town, een 1-1 bij aartsrivaal Liverpool en woensdag dus een 0-1 zege bij Newcastle.

Allardyce had op St. James Park na afloop lovende woorden over voor zijn defensie. 'Na een zware derby op zondag was het de vraag of de jongens achterin het in zich hadden om te brengen wat we vandaag nodig hadden', sprak hij tegenover de BBC. 'Hun vastberadenheid heeft geleid tot deze zege. Sowieso presteren ze buitengewoon goed sinds ik hier ben.' Met die laatste zin gaf hij vast de aanzet tot een verbale uithaal richting zijn voorganger Koeman.

Everton kreeg in de negen Premier League-wedstrijden onder Koeman achttien goals tegen, daar kwamen er in drie Europa League-duels nog eens zeven bij. Maar in de laatste vier competitieduels (in totaal zelfs vijf wedstrijden, het Europa League-duel bij Apollon Limassol meegeteld) hoefde Everton slechts één treffer toe te staan. En dat was een feitje dat Allardyce woensdagavond in Newcastle niet onbenoemd wilde laten.

'Weet je, ik ben een beetje verbijsterd', onthulde hij. 'Hoe heeft Everton toch zó veel doelpunten tegen kunnen krijgen, voordat ik hier kwam? En dat terwijl deze verdedigers dus blijkbaar kunnen verdedigen zoals ze de afgelopen tijd gedaan hebben. We staan op 22 punten uit 17 duels, en dat komt allemaal door de solide defensieve basis die we hebben gelegd.' Hoe het ook zij: nadat hij de laatste jaren Crystal Palace en Sunderland deed opleven, is Allardyce hard op weg om ook Everton te redden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.