Algemeen directeur Peter Rovers stapt op bij Vitesse

Reacties

Peter Rovers heeft aangekondigd te stoppen als algemeen directeur bij Vitesse. Dat maakte de club zondagmiddag bekend. Hij zal tot uiterlijk 31 maart 2024 werkzaam zijn in zijn huidige functie, maar Vitesse hoopt eerder een nieuwe algemeen directeur te vinden.

Algemeen directeur Peter Rovers stapt op bij Vitesse
© Pro Shots
Vitesse
Vitesse
1 - 1
FC Volendam
FC Volendam

Daarmee komt er een einde aan drieënhalf jaar dienstverband. Sinds 2020 was Rovers verbonden aan Vitesse. Eerst als commercieel directeur en vanaf maart 2023 als interim-algemeen directeur. Rovers maakte zijn vertrek bekend, enkele dagen nadat Vitesse te horen heeft gekregen dat de Amerikaanse overname niet doorging.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Peter heeft in één jaar meer problemen op zijn bord gekregen dan een gemiddelde voetbalbestuurder in zijn hele carrière', aldus Andrey Soloviev en Peter van Bussel namens de raad van commissarissen van Vitesse. 'We hebben veel waardering voor zijn drive en doorzettingsvermogen om de problemen van de club te helpen oplossen. Het is wat ons betreft ook onterecht dat op dit moment in de publieke opinie alle pijlen op hem worden gericht.'

Rovers blijft de aankomende periode nog bij Vitesse om alles goed over te dragen. 'Peter kent de dossiers als geen ander en we zijn dan ook blij dat we de komende belangrijke weken op hem kunnen blijven rekenen. We zullen ondertussen op zoek gaan naar een opvolger. In deze voor de club zo belangrijke periode is het van belang dat we achter elkaar blijven staan om te doen wat het beste is voor Vitesse.'

In december kondigde ook technisch directeur Benjamin Schmedes al aan te vertrekken bij Vitesse. De Arnhemmers spelen zondagmiddag de cruciale degradatiekraker tegen FC Volendam.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.