Al-Ittihad haalt na Benzema en Kanté volgende speler uit Europa binnen

Reacties

Na Karim Benzema en N'Golo Kanté vervolgt ook Jota zijn carrière bij Al-Ittihad. De club uit Saoedi-Arabië bevestigde de komst van de 24-jarige Portugees maandagavond. Volgens Schotse media ontvangt Celtic een krappe dertig miljoen euro voor de linksbuiten.

Al-Ittihad haalt na Benzema en Kanté volgende speler uit Europa binnen
© Pro Shots

Veel topspelers uit Europa weten deze zomer de weg naar Saoedi-Arabië te vinden. Waar het voornamelijk gaat om gearriveerde dertigers willen topclubs uit het landen ook graag talentvolle spelers binnenhalen. Jota is daar een voorbeeld van. De Portugees kwam in twee jaar tot achttien doelpunten en net zo veel assists in het Schotse Premiership.

Celtic huurde Jota eerst voor een jaar van Benfica en nam hem daarna voor ruim zeven miljoen euro over. Nu maken de Schotten dus een enorme winst. Al-Ittihad kocht het tot medio 2027 lopende contract van de aanvaller af. Zo is Jota de volgende speler uit Europa die in de Saudi Pro League gaat spelen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Celtic
Meer over Celtic
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.