Akman opnieuw goud waard voor NEC na oliedom rood Bakis

Reacties

NEC heeft zondag de tweede overwinning op rij geboekt in de Eredivisie. De formatie uit Nijmegen versloeg Heracles Almelo, dat in de tweede helft met tien man stond na een rode kaart voor spits Sinan Bakis.

Akman opnieuw goud waard voor NEC na oliedom rood Bakis
© Pro Shots
Heracles Almelo
Heracles Almelo
0 - 1
N.E.C.
N.E.C.

Bij Heracles maakte Janis Blaswich zijn rentree onder de lat. De Duitse doelman werd in de eerste twee competitieduels vervangen door Koen Bucker. Aan de linkerkant van de defensie debuteerde Ruben Roosken. Trainer Rogier Meijer van NEC had geen verrassingen in petto. Ali Akman, die vorige week tegen PEC Zwolle de score opende, stond opnieuw in de punt van de aanval. Nieuwkomer Pedro Ruiz was wel aanwezig in Almelo, maar zat niet bij de wedstrijdselectie.

Heracles begon met veel aanvalsdrang aan de wedstrijd tegen NEC, dat inzakte en loerde op een counter. Het duurde even voordat de thuisploeg het vele balbezit ook omzette in kansen. Heracles was vooral dreigend, maar nog niet echt gevaarlijk. NEC was aan de bal matig en kwam lange tijd niet verder dan een schot van Akman dat hoog over vloog. De Nijmegenaren kwamen goed weg toen Rai Vloet na een hakje van Luca de la Torre tegen de paal schoot.

Het meest opwindende moment van de eerste helft moest toen nog komen. Heracles-spits Bakis kreeg de bal en ging op het doel van NEC af, maar er werd afgefloten voor buitenspel. De aanvaller liep vervolgens met de bal weg en NEC-verdediger Iván Márquez sloeg die uit zijn hand. Bakis reageerde vervolgens woest en er ontstond een opstootje tussen beide spelers. Scheidsrechter Jochem Kamphuis gaf zowel Bakis als Márquez een gele kaart, maar Bakis had er eerder al een gepakt voor een overtreding op Dirk Proper en moest daardoor inrukken.

© Pro Shots

Zo moest Heracles in de tweede helft door met tien man. Trainer Frank Wormuth greep in met een dubbele wissel: Ismail Azzaoui en Delano Burgzorg kwamen in de ploeg voor Nikolai Laursen en de geblesseerd geraakte Bilal Basaçikoglu. Waar Heracles misschien al voor gevreesd zal hebben was dat NEC na de rode kaart zou scoren. Dat gebeurde ook. Souffian El Karouani, die voor het eerst werd opgeroepen voor het Marokkaanse elftal, kwam mee naar voren en gaf voor op de vrijstaande Akman. De Turk kopte raak voor zijn tweede goal in Nijmeegse dienst.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Heracles deed bijna direct iets terug via Burgzorg, maar de aanvaller zag zijn schot in de rechterhoek gekeerd worden door Mattijs Branderhorst. Aan de andere kant hield Blaswich zijn ploeg op de been. Jordy Bruijn probeerde het met een schuiver na een goede pass van Mikkel Duelund. De beslissing leek een kwartier voor het einde toen Luca de la Torre Bruijn vasthield in het zestienmetergebied. Bruijn legde zelf aan vanaf elf meter, maar raakte de paal. Uiteindelijk hield NEC de voorsprong wel vast. De Nijmeegse promovendus staat nu op zes punten uit drie duels.

Heracles Almelo Nederland

NEC Nederland

NEC Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2021/2022

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
5
AZ
34
18
7
9
64-44
+20
61
6
Vitesse
34
15
6
13
42-51
-9
51
7
FC Utrecht
34
12
11
11
51-46
+5
47
8
sc Heerenveen
34
11
8
15
37-50
-13
41
9
SC Cambuur
34
11
6
17
53-70
-17
39
10
RKC Waalwijk
34
9
11
14
40-51
-11
38
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Heracles Almelo
Meer over Heracles Almelo
Meer NEC
Meer over NEC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.