Akkoord met Kasimpasa over Malki geschenk voor Roda

De overgang van Sanharib Malki van Roda JC Kerkrade naar Kasimpasa is nagenoeg rond. Nadat de 29-jarige spits eerder zelf al een akkoord had bereikt met de Turkse club, zijn nu ook Roda en Kasimpasa akkoord over de afkoopsom van naar verluidt anderhalf miljoen euro. Malki verblijft sinds dinsdag in Turkije, waar hij de medische keuring doorstond, in afwachting van de afronding.

Akkoord met Kasimpasa over Malki geschenk voor Roda

Ondanks het verlies van de topscorer van de laatste twee seizoenen gaat in Kerkrade de vlag uit. 'Wij hebben een transfer nodig', verwijst Van den Bunder naar de kwetsbare financiële positie. 'Ook als Malki vertrekt, hebben wij een negatief eigen vermogen. We gaan dan dus niet ineens rare fratsen uithalen. We blijven ons in principe richten op transfervrije spelers.'

De Syrische spits had nog een contract voor een jaar bij Roda en daarom was de Eredivisionist er alles aan gelegen hem nu te verkopen om zo nog een aardige som geld voor hem te incasseren. Malki, die al een gesprek voerde met trainer Shota Arveladze, is extra interessant voor de club uit Istanbul omdat hij naast zijn Syrische paspoort ook over de Turkse nationaliteit bezit.

Kasimpasa, dat eerder Ryan Babel en Ryan Donk voor drie seizoenen vastlegde, kan op die manier de buitenlandersregel (zes in de basis en vier op de tribune) omzeilen. Het vastleggen van Malki heeft voor de Turken dus geen effect op het maximaal aantal vast te leggen buitenlanders in de selectie.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen