Aké tankt vertrouwen met doelpunt in oefenwedstrijd Man City

Reacties

Nathan Aké heeft zaterdag vertrouwen getankt. De verdediger van Manchester City mocht opnieuw starten en scoorde in de oefenwedstrijd tegen Barnsley: 4-0.

Aké tankt vertrouwen met doelpunt in oefenwedstrijd Man City
© Pro Shots

Na het EK met Oranje sloot Aké weer aan bij City, waar hij afgelopen dinsdag zijn rentree maakte in het oefenduel met Preston North End. Manager Pep Guardiola haalde hem toen na één helft naar de kant, maar liet Aké zaterdag langer staan. De Nederlander vormde het centrum van de defensie met Rúben Dias.

Aké kwam vorig seizoen tot slechts dertien optredens voor City, dat hem een jaar geleden voor 45 miljoen euro overnam van AFC Bournemouth. Een hamstringblessure hield de verdediger lang aan de kant. De basisplek tegen Barnsley zal hem goed hebben gedaan, zeker doordat er ook een doelpunt volgde.

Het slotakkoord van de wedstrijd was aan Aké, die in de eerste helft al drie ploeggenoten zag scoren. Samuel Edozie opende de score op aangeven van Riyad Mahrez. Benjamin Knight verdubbelde de marge en Mahrez zorgde zelf voor de 3-0. Na rust was het Aké die na een mislukt hakje van Pablo Moreno de bal van dichtbij binnenschoot. Guardiola haalde hem vervolgens net als Mahrez naar de kant.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.