Aké en Janmaat doen duit in het zakje bij voetbalfeest op Stamford Bridge

Chelsea heeft maandagavond een spectaculaire zege geboekt op Watford: 4-3. Cesc Fàbregas bezorgde het sterk gewijzigde elftal van The Blues in de slotfase de overwinning.

Manager Antonio Conte stuurde liefst negen ander namen het veld in dan in de gewonnen kampioenswedstrijd tegen West Bromwich Albion afgelopen vrijdag (0-1). Onder anderen Nathan Aké en John Terry mochten weer eens hun opwachting maken in de basiself van de Londenaren. Voor laatstgenoemde betekende het zijn op één na laatste Premier League-duel in dienst van zijn Chelsea.

Terry, die vrijdag ook al op schouders ging en maandagavond met meerdere spandoeken werd bedankt voor zijn tijd bij Chelsea, bekroonde de voor hem bijzondere wedstrijd in de 22ste minuut met een doelpunt. Een corner kwam via Kurt Zouma voor zijn voeten terecht en de Chelsea-aanvoerder werkte hem langs Watford-keeper Heurelho Gomes.

Twee minuten later verruilde Terry de rol van held voor die van schlemiel. De ervaren Engelsman beging een zeldzaam foutje door de bal onhandig richting doelman Asmir Begovic te koppen. Étienne Capoué kon profiteren en de gelijkmaker binnenkoppen: 1-1. Na 36 minuten stelde de thuisploeg orde op zaken. César Azpilicueta maakte met een droge knal de 2-1.

Na de rust was het de beurt aan de Nederlanders. Na een korte corner van Chelsea kwam de bal bij Aké terecht, die spits Michy Batshuayi een niet te missen kans bood. De Belg, die vrijdag de allesbeslissende treffer maakte tegen West Brom, scoorde voor het tweede duel op rij: 3-1. Twee minuten later liet een andere Nederlander van zich spreken. Daryl Janmaat, die opnieuw als linker wingback speelde, kwam na een vlot lopende aanval goed naar binnen, slalomde door de Chelsea-defensie en schoot knap de aansluitingstreffer: 3-2.

Watford, dat zijn laatste zes uitduels in de Premier League niet wist te scoren, maakte een kwartier voor tijd zijn derde treffer van de avond. Invaller Stefano Okaka knalde de 3-3 tegen de touwen. De Italiaan vervolmaakte daarmee een knappe comeback van de bezoekers, die hun laatste vier competitieduels verloren.

Fabregas, die tien minuten voor tijd in de ploeg was gekomen voor Nathaniel Chalobah, gooide echter roet in het eten. De Spanjaard kreeg de bal van Willian en werkte zuiver binnen: 4-3. Na de rode kaart van Sebastian Prödl was het helemaal afgelopen voor Watford. Chelsea vierde het binnenhalen van de landstitel daardoor in stijl.