Aké belangrijk voor Bournemouth met specialiteit van het huis

Reacties

Nathan Aké heeft AFC Bournemouth vrijdagavond de aanzet gegeven tot een overwinning bij Southampton. De Oranje-international kopte – zeker niet voor het eerst – raak uit een corner. Uiteindelijk werd het in een duel vol VAR-perikelen een benauwde zege voor Bournemouth, dat nu is opgerukt tot de derde plek.

Aké belangrijk voor Bournemouth met specialiteit van het huis
Southampton
Southampton
1 - 3
AFC Bournemouth
AFC Bournemouth

Al na tien minuten was het raak voor Aké. De verdediger ging zoals altijd mee naar voren bij een hoekschop. Diego Rico krulde de bal fraai op het hoofd van de Nederlander, die al zijn tegenstanders aftroefde (foto). Hoewel hij toch niet de allergrootste is, was het voor Aké al de achtste keer dat hij in de Premier League scoorde uit een corner. In totaal was hij elf keer trefzeker op het hoogste niveau in Engeland.

Vervolgens leek Bournemouth al snel op 0-2 te komen. Joshua King rondde beheerst af, maar omdat hij een paar millimeter buitenspel had gestaan zette de VAR een streep door zijn feestje. De 0-2 kwam er alsnog en opnieuw was er sprake van een zeer beheerste afronding. Harry Wilson sloeg toe op aangeven van Philip Billing na een zeer vlotte aanval.

Na rust werd het al snel 1-2. De VAR steunde een besluit van de arbitrage toen Southampton een strafschop kreeg. Steve Cook liep op onhandige wijze Che Adams omver, al was een penalty zwaar bestraft. James Ward-Prowse had daar evenwel geen boodschap aan en schoot onberispelijk raak.

Even later was er weer een hoofdrol voor de arbitrage en de VAR. Cédric Soares bracht Bournemouth-aanvaller King naar de grond, maar de mannen achter het scherm spaarden de Portugese verdediger van Southampton. Daarom bleef het spannend, maar het slotoffensief leverde geen goals meer op voor de thuisploeg.

De zege van Bournemouth werd zelfs nog mooier want Callum Wilson kon profiteren van geklungel bij Southampton (verdediger Jan Bednarek en doelman Angus Gunn liepen elkaar in de weg, beiden misten de bal) en liep de 1-3 binnen. Door het mistasten van de Southampton-spelers kreeg doelman Aaron Ramsdale de assist op zijn naam. Door de zege is Aké met Bournemouth nu in ieder geval voor even de trotse nummer drie van Engeland. Southampton staat drie punten lager en vertoeft in de middenmoot.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer N. Aké
Meer over N. Aké
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.