Aké aangever in waar dramastuk: 'Ik voegde een vleugje magie toe'

Callum Wilson werkte dinsdag in blessuretijd op aangeven van Nathan Aké de 3-3 binnen bij het duel tussen AFC Bournemouth en West Ham United, maar stond volgens de grensrechter buitenspel en leek bovendien ook nog eens hands te maken. Toch werd het doelpunt goedgekeurd.

Het duel tussen Bournemouth en West Ham kende een ongelooflijke slotfase. Acht minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd stond het nog 2-1 voor de thuisploeg, mede dankzij een goal van Aké, maar Marko Arnautovic leek West Ham met twee doelpunten de drie punten te bezorgen. In blessuretijd ging het echter toch nog mis voor de bezoekers, door een wel heel erg discutabel doelpunt.

Wilson scoorde en de grensrechter stak zijn vlag omhoog voor buitenspel, maar scheidsrechter Bobby Madley keurde het doelpunt na een langdurige discussie met zijn assistent toch goed. De spelers van West Ham waren woedend, aangezien zij niet alleen het gevoel hadden dat Wilson buitenspel stond, maar meenden dat de aanvaller ook nog eens hands had gemaakt.

West Ham-manager David Moyes vraagt om uitleg bij scheidsrechter Bobby Madley.

Na afloop van het 3-3 gelijkspel stond de man van het moment de pers met een grote glimlach te woord. 'Soms krijg je deze beslissingen tegen je, maar ik dook er gewoon als een spits in en voegde een vleugje magie toe', knipoogde Wilson in gesprek met de BBC. Daarmee lijkt hij toch wel te bevestigen dat hij inderdaad hands maakte, maar dat wilde Wilson niet uitspreken.

David Moyes
Velen hadden een tirade van West Ham-manager David Moyes over de arbitrage verwacht, maar de coach hield zich in. 'Ik begrijp niet waarom we de grensrechter niet volgden', zei Moyes. 'Hij stond met zijn vlag omhoog. Wellicht was het inderdaad erg moeilijk om te zien, maar het meest frustrerende is dat de Bournemouth-speler de bal ook nog eens met de bovenkant van zijn arm binnen werkte. Het is zeer teleurstellend om beide beslissingen tegen je te krijgen.'

Bournemouth-verdediger Aké was de aangever bij de discutabele goal, nadat hij eerder in de wedstrijd zelf al zijn eerste doelpunt van het seizoen had gemaakt. 'Natuurlijk zijn we nu blij met een punt, maar we wilden deze wedstrijd winnen', benadrukte de Nederlander. 'Dit is een belangrijk punt voor ons en nu moeten we nog meer punten zien binnen te halen.' Over de situatie in de absolute slotfase van de wedstrijd liet hij zich niet uit.