Ajax zonder Ziyech tegen Getafe, maar wel met Promes

Reacties

Erik ten Hag kan donderdagavond bij de return tegen Getafe niet beschikken over Hakim Ziyech. De linkspoot is niet wedstrijdfit voor het duel in de zestiende finale van de Europa League. Quincy Promes kan zijn rentree maken.

Ajax zonder Ziyech tegen Getafe, maar wel met Promes
© Pro Shots

Hakim Ziyech ontbrak bij Ajax nog zondag bij de 1-0 nederlaag tegen Heracles Almelo. De spelmaker was niet fit genoeg, maar Ten Hag sprak na afloop wel direct de hoop uit dat de sterspeler tijdig hersteld zou zijn voor de return tegen Getafe. Die wens is niet uitgekomen.

Het is nog de vraag of Ziyech zondag bij de topper tegen AZ in actie kan komen. Ten Hag wilde daar woensdag bij zijn persconferentie nog niets over kwijt, maar maakte wel duidelijk geen risico te willen nemen met de smaakmaker. 'We kunnen niet het risico nemen dat we met één wedstrijd alles op het spel zetten. De komende fase is als geheel belangrijker. De vorige wedstrijd tegen Getafe heeft hij probleemloos uitgespeeld, in de dagen daarna is het verslechterd', aldus de trainer, die aangaf ook niet over Noussair Mazraoui en David Neres te kunnen beschikken. Bij laatstgenoemde gaat de revalidatie moeizamer dan verwacht.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Promes
De Ajax-coach maakte bekend dat Promes terug gaat keren in de wedstrijdselectie. Promes ontbrak bij Ajax sinds begin februari, toen hij uitviel in de topper tegen PSV. Hij maakte anderhalve week geleden al zijn rentree op het trainingsveld. De terugkeer van de buitenspeler moet Ten Hag weer meer opties geven voorin, waar de spoeling dun was geworden.

Het Europa League-duel tussen Ajax en Getafe begint donderdag om 21.00 uur. De Amsterdammers staan voor een loodzware opgave na de 2-0 nederlaag op Spaanse bodem vorige week.

Ajax en AZ moeten doemscenario voorkomen
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.