Ajax zonder Kudus, maar mét lading talenten op trainingskamp

Reacties

Ajax heeft de selectie voor het komende trainingskamp van een week (in Duitsland en Oostenrijk) naar buiten gebracht. Op de spelerslijst staan ook enkele talenten, maar de naam van Mohammed Kudus ontbreekt.

Ajax zonder Kudus, maar mét lading talenten op trainingskamp
© Pro Shots

De landskampioen speelde tot op heden vier oefenduels, waarvan er drie werden gewonnen. Koninklijke HFC, SC Paderborn en Anderlecht werden verslagen, maar tegen de amateurs van Quick'20 bleef Ajax verrassend genoeg steken op een gelijkspel. De ploeg van trainer Erik ten Hag vervolgt de voorbereiding zaterdag met een oefenwedstrijd tegen de Duitse grootmacht Bayern München.

Dat doet Ajax tijdens een trainingskamp dat begint in München, en later wordt voortgezet in Oostenrijk. Voor het trainingskamp is nu de selectie bekendgemaakt. Opvallende afwezige in de 23-koppige groep is dus Kudus, die in de slotfase van het oefenduel met Anderlecht een blessure opliep. Hij trainde afgelopen week niet mee en is ook niet op het vliegtuig gestapt, de verwachting is dat Ajax zaterdag meer bekendmaakt over de blessure van de Ghanees. De pechvogel kampte vorig seizoen al volop met blessureleed.

Talenten krijgen de kans
Uiteraard is nieuwkomer Steven Berghuis wel van de partij, net als de inmiddels aangesloten EK-gangers Maarten Stekelenburg, Jurriën Timber, Daley Blind, Ryan Gravenberch en Davy Klaassen. Daarnaast krijgen ook talenten als Youri Baas, Youri Regeer, Kenneth Taylor, Victor Jensen, Kian Fitz-Jim en Ar’jany Martha de kans om zich te bewijzen.

Ajax laat weten dat er in een later stadium van de voorbereiding nog meer spelers aansluiten. Daarbij valt onder meer te denken aan Lisandro Martínez, Sean Klaiber en Nicolás Tagliafico, die allemaal interlandverplichtingen hadden. Daarnaast zijn Edson Álvarez (Gold Cup) en Antony (Olympische Spelen) nog bezig met hun toernooien, en dus nog niet beschikbaar voor de Amsterdammers.

Na het oefenduel met Bayern (aftrap zaterdag om 16.30 uur) speelt Ajax op zaterdag 31 juli ook nog tegen RB Leipzig. Dat duel start om 16.00 uur.

Volledige selectie voor het trainingskamp:

Keepers: Maarten Stekelenburg, Remko Pasveer, Jay Gorter.
Verdedigers: Daley Blind, Perr Schuurs, Noussair Mazraoui, Lisandro Magallán, Youri Baas, Jurriën Timber, Devyne Rensch.
Middenvelders: Youri Regeer, Ryan Gravenberch, Kenneth Taylor, Victor Jensen, Zakaria Labyad, Davy Klaassen, Jurgen Ekkelenkamp, Kian Fitz-Jim.
Aanvallers: Sébastien Haller, Steven Berghuis, Dusan Tadic, David Neres, Ar'jany Martha.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.