Ajax doorstaat eerste serieuze test in voorbereiding

Reacties

Ajax heeft vrijdagavond de oefenwedstrijd tegen Anderlecht in winst omgezet. Sébastien Haller was de grote man tegen Anderlecht: 0-2.

Ajax doorstaat eerste serieuze test in voorbereiding
© Pro Shots

Met Koninklijke HFC, Quick '20 en SC Paderborn had Ajax nog tegen geen enkele club van het hoogste niveau gespeeld. Vrijdag was het dan zover. Met Anderlecht troffen de Amsterdammers de nummer vier van België die al aardig op weg is in de voorbereiding. Volgende week begint Anderlecht immers al aan de competitie.

Het verschil in ritme was echter niet zichtbaar in Brussel. Binnen tien minuten kwam Ajax op voorsprong na een goede actie van Dusan Tadic, Haller kopte van dichtbij binnen. Op links kreeg hij de voorzetten dus van Tadic, op rechts stond Zakaria Labyad. Dit seizoen kan het echter ook heel goed zijn dat Steven Berghuis voor gaat zetten, vrijdag maakte Ajax bekend een principeakkoord bereikt te hebben met Feyenoord over de flankspeler.

Ook in de tweede helft kwam Ajax snel tot scoren, opnieuw was het Haller die afmaakte. Tadic bereikte Labyad, die de bal weer voorbracht. Mohammed Kudus liet de bal lopen, waardoor Haller met aardig wat ruimte om zich heen simpel de rechterhoek kon uitzoeken. Ajax speelde weer met de nodige ervaren krachten in dit oefenduel, Remko Pasveer, Noussair Mazraoui, Lisandro Magallán en Perr Schuurs hielden het achterin dicht tot aan het laatste fluitsignaal.

Zo werkt Ajax, dat voor het eerst in het nieuwe thuisshirt speelde, met vertrouwen toe richting het begin van het seizoen. Op 7 augustus wordt er tegen PSV gespeeld in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Daarvoor wordt er nog geoefend tegen Bayern München, RB Leipzig en Leeds United.

Opstelling Ajax: Pasveer; Mazraoui (79. Regeer), Schuurs, Magallán, Baas; Jensen (70. Fitz-Jim), Kudus (70. Martha), Taylor; Labyad (60. Ekkelenkamp), Haller, Tadic

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.