Ajax brengt oude logo terug op nieuwe thuisshirt

Reacties

Ajax heeft woensdagochtend het nieuwe thuistenue voor het aankomende seizoen gepresenteerd. Een ding valt daarbij direct op: het oude clublogo keert terug. Daarmee komt Ajax tegemoet aan de wens van veel supporters.

Ajax brengt oude logo terug op nieuwe thuisshirt

Een deel van de vooral oudere fans van Ajax roepen al jaren om de terugkeer van het oude clublogo, dat begin jaren negentig werd vervangen door het huidige embleem. Na een seizoen dat nagenoeg zonder publiek gespeeld werd, vond Ajax het een mooi moment om aan de wens van de aanhang te voldoen. Het oude logo keert eenmalig terug, zo wordt door de Amsterdammers benadrukt.

Ajax heeft voor een zo historisch mogelijk shirt gekozen. Dat betekent dat er geen drie kampioenssterren boven het logo zullen staan, zoals dat vroeger ook niet het geval was. De drie sterren zijn wel te zien als nekdetail, met subtiel daarin de drie Andreaskruisen verwerkt. Naast het historische logo is ook eenmalig de kleur rood aangepast en de rode baan smaller gemaakt.

Passend bij het klassieke thema zal er tijdens nationale wedstrijden enkel met rugnummer gespeeld worden, niet met spelersnaam. In Europese wedstrijden zal er wel met complete rugbedrukking gespeeld worden, conform richtlijnen van UEFA.

Het was al een tijdje bekend dat Ajax zijn uitwedstrijden in een blauw/zwart-gestreept tenue gaat spelen. De Amsterdammers presenteerden dit shirt in de slotfase van vorig seizoen al en speelden reeds verschillende wedstrijden, waaronder de Klassieker in De Kuip, in het nieuwe tenue.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.