Ajax zet in op Argentijnse smaakmaker Almada

Reacties

Ajax is van plan zich snel op de transfermarkt te roeren zodra het vertrek van Mohammed Kudus een feit is. De Amsterdammers hebben hun pijlen gericht op Thiago Almada.

Ajax zet in op Argentijnse smaakmaker Almada
© Pro Shots

Bronnen bevestigen dat gegeven, vrijdag gemeld door De Telegraaf, aan VI.

Almada is een 22-jarige Argentijn die het beste tot zijn recht komt als nummer 10. Hij speelt voor het Amerikaanse Atlanta United, waar zijn contract een looptijd tot eind 2025 heeft. Tijdens het huidige seizoen noteert Almada een indrukwekkende score van acht goals en tien assists in 22 wedstrijden.

Daarbij is Almada viervoudig Argentijns international. Hij was afgelopen jaar lid van de selectie die zich in Qatar tot wereldkampioen kroonde. Tijdens de eindronde kwam hij één duel in actie, als invaller. Voor zijn periode bij Atlanta United speelde Almada in zijn vaderland voor Velez Sarsfield.

Voor deze positie had Ajax deze zomer eerder Eduard Spertsyan op de korrel, maar de komst van de Armeen van FK Krasnodar is inmiddels van de baan. De serieuze interesse voor Almada is andermaal een teken dat Davy Klaassen, dit seizoen buiten de basis gevallen op de nummer 10-positie, in de slotweek van de transfermarkt zou kunnen vertrekken.

Spelersprofiel

T. Almada


Geboortedatum:
26 april 2001
Leeftijd:
23
Geboorteplaats:
Ciudadela
Nationaliteit
Argentinië
Lengte:
1,71 m
Gewicht:
63 kg
Huidige club:
Atlanta United
Nationaal team:
Argentinië Onder 23
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.