Ajax wacht ontmoeting met Sulejmani in Europa League

Reacties

Ajax neemt het in de achtste finales van de Europa League op tegen het Zwitserse Young Boys. Zodoende wacht voor de Amsterdammers een weerzien met Miralem Sulejmani.

Ajax wacht ontmoeting met Sulejmani in Europa League
© Pro Shots

Sulejmani was jarenlang de duurste aankoop uit de geschiedenis van Ajax, nadat hij in 2008 voor ruim zestien miljoen euro overkwam van SC Heerenveen. De Serviër kwam als aanstormend talent echter niet uit de verf in Amsterdam. Sulejmani vertrok in 2013 naar Benfica en speelt sinds 2015 voor Young Boys.

Ajax stond in de historie een keer eerder tegenover de ploeg uit Zwitserland. Dat was in het seizoen 1987/88, in het toernooi om de Europa Cup 2. Ajax won destijds zowel de thuis- als uitwedstrijd met 1-0. De laatste keer dat Young Boys tegen een Nederlandse club speelde, was in het seizoen 2019/20. De Zwitsers troffen toen Feyenoord in de groepsfase van de Europa League (2-0 zege, 1-1 gelijkspel). 

Young Boys schakelde in de vorige ronde van dit Europa League-seizoen het Bayer Leverkusen van Peter Bosz uit. Ajax bereikte de laatste zestien van het toernooi door in de vorige ronde twee keer met 2-1 van Lille te winnen. De Amsterdammers zijn bezig aan een zegereeks die nu al elf wedstrijden duurt.

Ajax speelt op 11 maart waarschijnlijk eerst thuis. Een week later volgt de return op Zwitserse bodem. De definitieve vaststelling van de speellocaties volgt later vrijdagmiddag.

Poll (gesloten) Overleeft Ajax de achtste finale tegen Young Boys?
  • 89% Ja (2.562 stemmen)
  • 11% Nee (307 stemmen)

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ajax op Gdansk-koers? 'Young Boys moet te doen zijn'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.