Ajax Vrouwen hebben één zege nodig voor Champions League-vervolg

Reacties

Het klinkt even simpel als lastig. In wedstrijd vijf in de poulefase van de Champions League is de opdracht voor Ajax Vrouwen duidelijk: winnen van Paris Saint-Germain en de volgende ronde in het prestigieuze toernooi is een feit.

Ajax Vrouwen hebben één zege nodig voor Champions League-vervolg
© Pro Shots
PSG
PSG
3 - 1
Ajax
Ajax

In Parijs wacht de Amsterdamse formatie - die per trein en bus richting Parijs reisde - een zware opgave tegen de ploeg van de Oranje-internationals Jackie Groenen en Lieke Martens. Ajax verraste in de openingswedstrijd door het favoriete PSG met 2-0 te kloppen in de Johan Cruijff Arena. De Françaises zinnen op revanche en moeten zelf ook winnen om uitzicht te houden op de volgende ronde.

Ajax leidt in de groep na vier speeldagen met zeven punten, PSG heeft er zes, Bayern München vijf en AS Roma vier. Een spannende ontknoping deze en volgende week dient zich aan. Op de slotdag treft Ajax nog AS Roma in Amsterdam. Mochten de Italiaansen verliezen van Bayern, dan zijn zij al uitgeschakeld. Ajax leed uitgerekend bij Roma de enige nederlaag in deze groepsfase.

Verdediger Kay-lee de Sanders kijkt uit naar de wedstrijd in Parijs. 'In het Parc des Princes, dat is mooi. We bekijken het echt wedstrijd voor wedstrijd, eerst PSG, volgende week AS Roma. We hebben uitgekeken naar het Champions League-avontuur en genieten er nu volop van. Dit is het podium waarop we zo graag wilden spelen, tegen geweldige tegenstanders. Een poule des doods leek het en is het, maar het zijn stuk voor stuk mooie tegenstanders. We staan eerste, maar alles zit dichtbij elkaar. We gaan er alles aan doen om verder te komen.

'Misschien dat PSG gewaarschuwd is'
Trainer Suzanne Bakker, die na dit seizoen vertrekt, liet al weten opnieuw op de Ajax-manier PSG te willen gaan bestrijden. De Sanders onderschrijft dat. 'Wij willen ons tonen als een Ajax-ploeg. Dat betekent veel balbezit en hopen dat de tegenstander achter ons aan moet in plaats van andersom. Daar ligt onze kracht, ook in Europa. We hebben ze de vorige keer kunnen verrassen, misschien dat PSG nu gewaarschuwd is.'

De wedstrijd tussen Paris Saint-Germain en Ajax wordt woensdagavond gespeeld. De aftrap vindt plaats om 21.00 uur.

UEFA Women's Champions League

Stand Groepsfase Groep C UEFA Women's Champions League (Europa) 2023/2024 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
6
3
1
2
10-8
+2
10
2
Ajax
6
3
1
2
7-8
-1
10
3
Bayern München
6
1
4
1
8-8
0
7
4
Roma
6
1
2
3
10-11
-1
5
* Actueel tot en met 13 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax Vrouwen
Meer over Ajax Vrouwen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.