Ajax viert terugkeer WK-gangers met overwintering in Youth League

Reacties

Ajax Onder-19 overwintert net als vorig seizoen in de Youth League. De Amsterdamse talenten wonnen met 1-2 van de leeftijdsgenoten van Lille en spelen in het laatste duel nog om de koppositie in Groep H. 

Ajax viert terugkeer WK-gangers met overwintering in Youth League
© Pro Shots

Bij Ajax waren Naci Ünüvar, Sontje Hansen, Kenneth Taylor, Youri Regeer en Anass Salah-Eddine terug in de selectie. Eerder ontbraken zij nog tegen Chelsea (1-1), omdat ze met Oranje Onder-17 deelnamen aan het WK in Brazilië.

De rentree van de smaakmakers van de Onder-19, getraind door John Heitinga, kon nog eens extra glans krijgen door een overwinning op Lille. Bij winst zou Ajax verzekerd zijn van overwintering in het prestigieuze jeugdtoernooi, iets dat vorig seizoen ook al lukte. Toen vonden de talenten van Ajax hun Waterloo in de achtste finale, waarin Olympique Lyon na strafschoppen te sterk bleek.

De Amsterdammers waren vanaf het eerste fluitsignaal heer en meester tegen Lille en dat werd uitgedrukt op het scorebord. Na vier minuten was het Brian Brobbey die maar weer eens van zich deed spreken. De beresterke aanvaller moest het WK in Brazilië laten schieten, maar was tegen Chelsea ook al een van de uitblinkers aan Ajax-kant. Hij vormde het eindstation van een prima opgezette aanval.

Drie minuten later was het opnieuw raak. Wederom was het Brobbey die voor gevaar zorgde in de Lille-defensie, maar zijn schot werd in eerste instantie nog gekeerd. Op de rebound was Taylor echter alert, waardoor hij zijn rentree in de Youth League opluisterde met een goal.

In het restant van het treffen leek er weinig aan de hand voor het elftal van Heitinga, maar twintig minuten voor tijd was er een momentje van onoplettendheid in de Ajax-defensie, waardoor Lille tekende voor de aansluitingstreffer via Fadiga Ouattara. Enkele minuten later kregen de Fransen een rode kaart na het neerhalen van een doorgebroken speler en kon Ajax zich rustig naar een 1-2 zege voetballen. Cheikh Niasse was het die rood kreeg namens Lille. 

Na afloop was er voor beide ploegen reden voor een feestje. Ondanks de nederlaag is ook Lille namelijk zeker van een plaats in de knock-outfase van de Youth League, die na de winter van start gaat. Chelsea Onder-19 verloor verrassend genoeg met 2-1 van het reeds uitgeschakelde Valencia, waardoor Ajax en Lille niet meer bijgehaald kunnen worden. Wel strijden beide ploegen nog om de koppositie in Groep H. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.