Onthoofd Ajax Onder-19 slaat Chelsea-aanval af dankzij wereldgoal

Reacties

Ajax Onder-19 is er in de UEFA Youth League in geslaagd om een aanval op de tweede plek in Groep H onschadelijk te maken. Op bezoek bij Chelsea speelde de behoorlijk uitgeklede ploeg van trainer John Heitinga met 1-1 gelijk. De Amsterdammers zijn de koppositie in de poule weliswaar kwijt, maar blijven de Londenaren voor en staan nog altijd tweede.

Onthoofd Ajax Onder-19 slaat Chelsea-aanval af dankzij wereldgoal
© Pro Shots

De prestaties van de Amsterdamse talenten in de Youth League lijken vooralsnog verdacht veel op die van het eerste elftal in de Champions League. Waar Ajax 1 in de openingsronde met 3-0 won van Lille, versloeg Onder-19 de Franse leeftijdgenoten zelfs met 4-0. Een paar weken later maakte de ploeg van Erik ten Hag grote indruk door met 0-3 te winnen bij Valencia, het jonge elftal van John Heitinga wervelde in Spanje zelfs naar een 1-5 voorsprong, waarna er uiteindelijk een 3-5 eindstand op het bord stond. In de vorige speelronde ging zowel het vlaggenschip als Onder-19 vervolgens op eigen veld met 0-1 onderuit tegen Chelsea.

Op jacht naar revanche voor die nederlaag moest Heitinga het dinsdagmiddag wederom doen zonder een heel bataljon aan vaste krachten, aangezien er liefst acht Ajacieden met Oranje Onder-17 actief zijn op het WK in Brazilië. Om die reden ontbraken er met Naci Ünüvar, Sontje Hansen, Kenneth Taylor, Youri Regeer, Devyne Rensch en Anass Salah-Eddine zes smaakmakers; doelman Calvin Raatsie en verdediger Steven van der Sloot waren er eveneens niet bij. Dat hun afwezigheid zich laat voelen, bleek afgelopen weekend al, toen Ajax in eigen huis in de Eredivisie met 1-4 klop kreeg van laagvlieger Almere City FC.

Wereldgoal
Tegenover dat legertje afwezigen stond de rentree van Brian Brobbey. De talentvolle spits kampte sinds eind augustus met een enkelblessure en werd om die reden dan ook niet opgenomen in de WK-selectie van Oranje Onder-17. Brobbey kon na iets meer dan een halfuur niet meer dan toekijken hoe Chelsea op voorsprong kwam, door een heerlijke vrije trap van George McEachran. Waar diezelfde Brobbey in de eerste helft nog een grote kans op de gelijkmaker miste, was het kort na rust wél raak. De opstomende linksback Terrence Douglas (hoofdfoto) pikte de bal op en vervolgde zijn opmars, waarna hij de bal met links schitterend in de verre bovenhoek ramde: 1-1.

Dat bleek ook de eindstand. Door het eigen gelijkspel en het feit dat Lille eerder op de dag van Valencia won, staat Ajax nu tweede in de poule. De Fransen leiden de dans met negen punten uit vier wedstrijden, de Amsterdammers staan op zeven punten, Chelsea heeft er vijf, Valencia slechts één. De groepswinnaar plaatst zich uiteindelijk direct voor de achtste finale van de Youth League, de runner-up moet een nog extra tussenronde (één duel) spelen om zich bij de laatste zestien ploegen te scharen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.