Ajax verzuimt verdienstelijk optreden tegen Aston Villa te belonen

Reacties

Ajax heeft donderdagavond verzuimd zichzelf te belonen voor het goede optreden tegen Aston Villa. De ploeg van trainer John van 't Schip maakte in het heenduel van de achtste finale van de Conference League het meeste aanspraak op de overwinning, maar die bleef uit. En dus zal het volgende week donderdag in Birmingham moeten gebeuren.

Ajax verzuimt verdienstelijk optreden tegen Aston Villa te belonen
© Pro Shots
Ajax
Ajax
0 - 0
Aston Villa
Aston Villa

Vooraf leek er voor Ajax weinig te halen tegen Aston Villa, dat met drie zeges op zak afreisde naar de Johan Cruijff Arena. De nummer vier van de Premier League trad ook met een behoorlijk sterk elftal aan, maar spande zich drie dagen voor kraker tegen Tottenham Hotspur niet bovenmatig in en was in de eerste helft alleen twee keer dreigend via Moussa Diaby. Beide schoten van de Franse vleugelspits waren een prooi voor doelman Diant Ramaj.

Clubtopscorer Ollie Watkins kwam met Ahmetcan Kaplan als vaste bewaker nauwelijks in het spel voor, zoals het sowieso Ajax was dat in de eerste helft de boventoon voerde. In het door Van 't Schip opnieuw van stal gehaalde systeem met vijf verdedigers stonden de Amsterdammers compact en zetten ze gegroepeerd druk op de helft van Villa. Dat leidde regelmatig tot gevaarlijke momenten, zonder dat daar ook echte kansen uitkwamen.

Verder zocht Ajax vooral de diepte achter de defensie door Brian Brobbey te zoeken, maar de 22-jarige spits werd meerdere keren teruggefloten vanwege buitenspel. Bijvoorbeeld toen hij zijn hoofd zette tegen een uitstekende voorzet van Borna Sosa. De kopbal werd gekeerd door Emiliano Martínez, voordat het fluitje voor buitenspel klonk. De enige keer dat Brobbey wel door mocht, schoot na hij na een lange rush met links in het zijnet.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dat was meteen het enige moment in de eerste helft dat Ajax echt kansrijk was. Een vrije trap van Jordan Henderson na een half uur was nota bene de eerste doelpoging. Na rust ging Ajax op dezelfde voet verder en was het via Kenneth Taylor direct weer dreigend, maar Martínez voorkwam dat zijn voorzet Kristian Hlynsson bereikte. Villa zette daar weinig tegenover, waarna Emery besloot om Leon Bailey en John McGinn in de ploeg te brengen.

In de rust had de Spaanse manager ook al ingegrepen door met Matty Cash een echte rechtsback in het elftal te zetten. Met de drie basisspelers in de ploeg drong Villa iets meer aan, maar ook in de tweede helft was de eerste grote kans voor Ajax. Na balverlies van Douglas Luiz op het middenveld kreeg Taylor een kans om vrij in te schieten na een combinatie met Sosa over de linkerkant. Martínez keerde het schot in de korte hoek van de middenvelder.

Ajax probeerde het met Branco van den Boomen en Chuba Akpom in het laatste kwartier nog wel en maakte na een rode kaart voor Ezri Konsa, die zijn tweede geel kreeg voor het vasthouden van Akpom, aanspraak op de zege. Vlak daarna kreeg ook Tristan Gooijer zijn tweede geel wegens een wilde tackle, maar Ajax bleef jagen en was dreigend via Akpom. Uitblinker Kaplan oogstte nog applaus met een blok op een schot van Bailey, waardoor het 0-0 bleef.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Aston Villa
Meer over Aston Villa
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.