Ajax vaak sterk tegen de koploper, Lozano MVP

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijddag in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Bekijk hier de feiten en cijfers van het laatste duel, de kraker tussen Ajax en PSV.

Ajax vaak sterk tegen de koploper, Lozano MVP

Ajax - PSV

 
Aftrap:17.00 uur
Scheidsrechter:Kevin Blom
Laatste 5 Eredivisie-duels Ajax:10 punten
Laatste 5 Eredivisie-duels PSV:15 punten

Actueel

• Doordat Ajax al in vijf wedstrijden puntenverlies leed en PSV alleen op bezoek bij SC Heerenveen in de fout ging is het verschil tussen beide teams al tien punten in het voordeel van de Eindhovenaren. De topper in De Arena heeft daardoor veel weg van 'aanhaken of afhaken' voor Ajax.

'De Frenkie de Jong-hype is terecht'

• In de eerste veertien speelrondes kwam Ajax gemiddeld tot liefst 63 procent balbezit. Bij PSV lag dit percentage slechts op vijftig.

Ajax ging in slechts één van zijn laatste vijftien competitiewedstrijden tegen de koploper onderuit. Die nederlaag werd wel geleden tegen PSV, op 24 augustus 2014 (1-3).

In de tijdmachine: dit waren de laatste krakers tussen Ajax en PSV.

• In de eerste veertien speelrondes trof zowel Ajax als PSV 28 keer doel na rust. De andere zestien teams in de Eredivisie kwamen niet eens aan dat totaal in de volle negentig minuten.

• Dit seizoen zegevierde PSV al zes keer met één doelpunt verschil, waaronder in de laatste vier duels. Het PSV dat in 2016 beslag legde op de landstitel triomfeerde maar vier keer op deze wijze.

Tegen geen enkele club verloor Ajax meer thuiswedstrijden dan tegen PSV.

Hirving Lozano is deze Eredivisie-jaargang de 'MVP', oftewel de speler met bij elkaar opgeteld de meeste goals en assists: dertien. De PSV-smaakmaker komt zijn grootste concurrent tegen, want Ajacied David Neres had een rechtstreeks aandeel in twaalf treffers.

Samenvattingen vorige Eredivisie-wedstrijd

Ajax liep acht dagen geleden averij op bij FC Twente.
Samenvatting: PSV - Sparta Rotterdam

Historie

• Tegen geen club verloor Ajax zoveel thuiswedstrijden als PSV, dat 21 keer de volle buit veroverde in de hoofdstad. De Amsterdammers zelf trokken 31 keer aan het langste eind. De overige negen edities leverden geen winnaar op.

'Als PSV wint in de Arena is de competitie beslist'

• Sinds de ingebruikname van De Arena in 1996 veroverde PSV liefst 37 punten in uitwedstrijden tegen Ajax, minimaal achttien meer dan elke andere club.

'Ajax heeft geen mindere selectie dan PSV'

De laatste 5 Eredivisie-edities van Ajax - PSV:

SeizoenUitslag
2012/133-1
2013/141-0
2014/151-3
2015/161-2
2016/171-1
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.