Van Bronckhorst vertrouwt op 'sterk ventje' Malacia, El Ahmadi twijfelgeval

Reacties

Feyenoord kan zondag wederom niet beschikken over Miquel Nelom, waardoor trainer Giovanni van Bronckhorst tegen FC Utrecht weer een beroep moet doen op jongeling Tyrell Malacia. Het is nog onzeker of Bart Nieuwkoop en aanvoerder Karim El Ahmadi het uitduel halen.

Van Bronckhorst vertrouwt op 'sterk ventje' Malacia, El Ahmadi twijfelgeval

Malacia zal waarschijnlijk aan de aftrap staan in De Galgenwaard door de absentie van Nelom en Ridgeciano Haps. Midweeks beleefde de achttienjarige linksback een uitstekende vuurdoop tijdens de Champions League-zege op Napoli (2-1). 'Hij heeft het fantastisch gedaan', zei Van Bronckhorst na afloop. Op het perspraatje in aanloop naar de wedstrijd van zondag predikt de trainer vooral voorzichtigheid. 'Tyrell is een sterk ventje, maar hij is natuurlijk wel nog maar achttien. Daar zullen we dan ook dan rekening mee houden.'

De trainer liet daarnaast weten dat El Ahmadi weer bijna fit is. 'Karim heeft vandaag buiten getraind en zal zaterdag aansluiten bij de groep.' Daarna kijkt de technische staf of de middenvelder, die vorig weekend tegen Vitesse uitviel met een knieblessure, inzetbaar is in de Domstad. Afgelopen woensdag moest Nieuwkoop vroegtijdig de strijd staken door lichte hamstringklachten, waardoor de rechtsachter ook nog een twijfelgeval is.

'Feyenoord kan best poosje profijt hebben van zege op Napoli'
Feyenoord al ruim tien jaar zonder nederlaag in Utrecht
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.