Ajax strikt Mikautadze en troeft concurrentie af

Reacties

Ajax heeft de deal voor Georges Mikautadze rond. Met de komst van de aanvaller van FC Metz troeft de Amsterdamse club de nodige clubs af.

Ajax strikt Mikautadze en troeft concurrentie af
© Pro Shots

Stade Rennes, Olympique Lyon, Tottenham Hotspur en een Italiaanse topclub trachtten de afgelopen week Mikautadze te overtuigen van een transfer, maar de Frans-Georgische aanvaller zette na gesprekken met Sven Mislintat zijn zinnen volledig op een transfer naar Ajax.

Ajax en FC Metz onderhandelden de afgelopen dagen intensief over Mikautadze, waarbij de verhouding tussen het basisbedrag en eventuele bonussen een heet hangijzer was. Bronnen rond de onderhandelingen geven aan dat het vaste bedrag uiteindelijk rond zestien miljoen euro is komen te liggen. Dat bedrag zou door bonussen nog met enkele miljoenen kunnen oplopen.

Mikautadze tekent na het afronden van zijn medische keuring volgens Franse bronnen voor vier jaar bij Ajax. De Amsterdammers zien hem als multi-inzetbare aanvaller die na het vertrek van Dusan Tadic en Mohammed Kudus weer scorend vermogen toevoegt. Daarom stond Mikautadze ook bovenaan de lijst van Mislintat en niet Thiago Almada. De spelmaker van Atlanta United wordt door Ajax zeker als interessant gezien, maar gold gezien de specifieke behoefte aan goals niet als eerste target.

Met de komst van Mikautadze heeft Ajax zijn voorhoede in grote lijnen rond, hoewel de club zijn ogen openhoudt voor een buitenkans. Dit zal samenhangen met eventuele ontwikkelingen rond Davy Klaassen en Francisco Conceição. Voor Christian Rasmussen, die tijdens de voorbereiding de nodige speelminuten kreeg, is een verhuur bespreekbaar.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer G. Mikautadze
Meer over G. Mikautadze
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.