Ajax maakt werk van Georgische aanvaller

Reacties

Het kan snel duidelijk worden of Ajax kan slagen om Georges Mikautadze naar Amsterdam te halen. Een zakelijke belangenbehartiger van de Georgische aanvaller is momenteel namelijk in Nederland.

Ajax maakt werk van Georgische aanvaller
© Pro Shots

Zaterdag werd door De Telegraaf gemeld dat Ajax interesse heeft in de aanvaller van FC Metz en contact had gelegd. Bronnen melden aan VI dat er inmiddels gesprekken gaande zijn over de transfer, tussen zowel beide clubs als Ajax en het kamp van de speler. Die gesprekken kunnen in een stroomversnelling raken.

Mikautadze is een multi-inzetbare aanvaller die het afgelopen seizoen imponeerde in de Ligue 2, door namens het uiteindelijk gepromoveerde Metz 23 keer te scoren in 37 wedstrijden. Dat deed de Georgiër als spits, terwijl hij in het verleden ook in andere aanvallende rollen gespeeld heeft. Het is duidelijk dat Ajax op meerdere borden tegelijk schaakt, aangezien de Amsterdammers ook in gesprek zijn over de mogelijke komst van Thiago Almada van Atlanta United.

Zijn uitstekende prestaties hebben ervoor gezorgd dat er de nodige belangstelling is voor Mikautadze. Metz heeft in juli al een bod van meer dan vijftien miljoen euro afgeslagen en zou destijds een vraagprijs van minimaal twintig miljoen euro hebben gecommuniceerd. Omdat er nadien geen partij is geweest die voor een dergelijk bedrag zaken wilde doen, zou Mikautadze inmiddels voor minder op te halen zijn in Frankrijk. Behalve Ajax heeft volgens Franse bronnen ook Stade Rennes serieuze belangstelling voor de Mikautadze, die eerder uitkwam voor het Belgische Seraing. Mikautadze ligt in Frankrijk nog tot 2026 vast.

Dit verhaal over Mikautadze verscheen vorig jaar op VI PRO:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer G. Mikautadze
Meer over G. Mikautadze
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.