Ajax Quiz: 14 jaar terug in de tijd voor laatste kwartfinale

Reacties

Donderdag is het zover, dan staat Ajax tegenover Schalke 04 in de kwartfinale van de Europa League. Voor het eerst in veertien jaar tijd hebben de Amsterdammers de kans zich te plaatsen voor de halve finale van een Europees bekertoernooi. Daarom een quiz over de laatste kwartfinale die Ajax speelde.

Ajax Quiz: 14 jaar terug in de tijd voor laatste kwartfinale

Er werd na het verslaan van FC Kopenhagen in de achtste finale al meer dan eens aan gememoreerd: sinds het seizoen 2002/03 was het Ajax niet meer gelukt zich te plaatsen voor de laatste acht op de Europese velden. Destijds stuitte de ploeg van Ronald Koeman op de latere winnaar AC Milan in de kwartfinale van de Champions League.

Ajax was zover gekomen door eerst een poule met Olympique Lyon, Internazionale en Rosenborg BK te overleven en vervolgens ook de tweede groepsronde door te komen. De Amsterdammers bleven met het nodige kunst- en vliegwerk ongeslagen in de zes duels met Valencia, Arsenal en AS Roma.

Op 8 april 2003 bleef Ajax ook in het heenduel met Milan overeind, maar twee weken later verzekerde de Italiaanse grootmacht zich van een plek bij de laatste vier. De ploeg van trainer Carlo Ancelotti had daar wel een doelpunt in de laatste minuut voor nodig, nadat Ajax in de 78ste minuut nog knap op 2-2 was gekomen.

De wedstrijden zullen bij sommige liefhebbers nog relatief vers in het geheugen liggen, al is het inmiddels alweer veertien jaar geleden. Nu Ajax zich eindelijk weer opmaakt voor een Europese kwartfinale, is aan jullie de vraag welke spelers destijds allemaal meespeelden in de dubbele confrontatie met AC Milan. Veel plezier!

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.