Schalke 04 zelfverzekerd naar Ajax na galavoorstelling

Met een brede glimlach zat Markus Weinzierl op de persconferentie na het Bundesliga-duel met VfL Wolfsburg. Zijn Schalke 04 speelde een uitstekende wedstrijd, won met 4-1 en gaat met een goed gevoel richting de Europa League-wedstrijd tegen Ajax.

'Het was een verdiende overwinning', vond Weinzierl . 'We begonnen aanvallend, speelden ver naar voren en we creëerden veel kansen. Achterin waren we stabiel en we beloonden onszelf uiteindelijk met vier doelpunten.' Het goede spel van zijn ploeg stemde de Duitser tevreden, zeker omdat Schalke volgende week (13 april) naar Nederland afreist voor een belangrijk duel met Ajax.

'Hier kunnen we op voortborduren. Dit willen we meenemen naar de Europa League-wedstrijd in Amsterdam', stelde Weinzierl. Hij verwacht een pittig duel. 'Er wacht een sterk en jong team op ons, het wordt een loodzware wedstrijd. Iedereen bij Schalke kijkt uit naar het tweeluik met Ajax.'

Aan de andere kant van de perstafel zat Andries Jonker, die minder tevreden was met zijn spelers. Met een gezicht dat op onweer stond, bleef de trainer van VfL Wolfsburg kortaf. 'Ik wil maar drie dingen kwijt over dit duel. Als eerste: de eerste twintig minuten waren dramatisch. Als tweede: de eerste drie minuten van de tweede helft waren ook dramatisch. En als derde: het is als VfL Wolfsburg niet makkelijk om een penalty te krijgen. Maar zoals altijd blijf ik kalm. Na goede wedstrijden zijn we niet in een jubelstemming geraakt, dus we zijn nu ook niet in paniek.'

Na een bemoedigende start onder Jonker leed Wolfsburg in de competitie nu al drie keer op rij puntenverlies. Afgelopen woensdag ging de kampioen van 2009 in eigen huis onderuit tegen SC Freiburg. Jonker en zijn manschappen staan momenteel veertiende in de Bundesliga. De ploeg staat slechts één punt boven de degradatiezone.