Ajax-opponent Aston Villa kruipt door het oog van de naald

Aston Villa heeft de generale voor het duel met Ajax goed afgesloten. De ploeg van Unai Emery moest uit bij promovendus Luton Town diep gaan en trok de zege in de slotfase over de streep: 2-3.

Luton Town
Luton Town
2 - 3
Aston Villa
Aston Villa

Aston Villa knokt in Engeland voor een plek in de Champions League en daarom zou het duel met Luton een formaliteit moeten zijn, maar het liep uiteindelijk anders. Toch was het begin veelbelovend. Dat zat hem vooral in het aantal kansen van Aston Villa en het gebrek aan gevaar van Luton.

In de eerste helft waren er kansen van Jacob Ramsey en Ollie Watkins. De clubtopscorer van Aston Villa haalde een minuut na zijn eerste gemiste kans met succes de trekker over door een corner binnen te koppen. Bij zijn tweede goal kwam een hoop geduld kijken, omdat Watkins in de opbouw buitenspel zou hebben gestaan, maar uiteindelijk keurde de VAR het doelpunt goed.

Met het oog op het duel met Ajax zou Emery liever belangrijke basiskrachten naar de kant hebben gehaald, maar de spelers moesten alsnog diep gaan omdat Luton al vroeg in de tweede helft scoorde. Uit een rommelige situatie scoorde Tahith Chong en daardoor werd het toch weer spannend. De comeback was compleet toen Carlton Morris even later binnen schoot uit een vrije trap, waarna hij uit een vergelijkbare situatie een megakans op 3-2 liet liggen.

Gescoord werd er alsnog, maar aan de andere kant. Uit een voorzet van invaller Moussa Diaby kopte Lucas Digne Aston Villa in de 89e minuut naar de overwinning. De Premier League-club heeft nu vijf dagen om zich voor te bereiden op het duel in de achtste finale van de Conference League met Ajax.