Ajax Onder-18 doet ondanks twee rode kaarten goede zaken in Youth League

Reacties

Ajax Onder-18 heeft op de voorlaatste speeldag in de groepsfase van de Youth League uitstekende zaken gedaan. De Amsterdamse talenten versloegen de leeftijdsgenoten van Besiktas met minimale cijfers ondanks twee late rode kaarten: 0-1.

Ajax Onder-18 doet ondanks twee rode kaarten goede zaken in Youth League
© Pro Shots

Ajax stond voorafgaand aan het uitduel op de tweede plek in Groep C met evenveel punten als Borussia Dortmund en twee punten meer dan Sporting Portugal, die later deze woensdag tegen elkaar spelen. Bij een overwinning zou het goede zaken doen met het oog op overwintering in de Youth League, waarin de groepswinnaar zich direct plaatst voor de achtste finale en de nummer twee play-offs speelt tegen een club uit het Champions Path.

De Amsterdamse talenten deden wat ze moesten doen. Aning van Axel Dongen (foto) zette zijn ploeg na dertien minuten op voorsprong uit een penalty, nadat hij zelf was neergehaald. Die voorsprong gaf Ajax Onder-18 niet meer weg, al werd het nog even spannend na twee rode kaarten voor Jaydon Banel (2x geel) en Mateja Milovanovic. Besiktas raakte de paal en zag een goal worden afgekeurd wegens buitenspel, maar het bleef 0-1.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

stand groep c

# Stand D W G V DV DT +/- P
1  Ajax 5 3 1 1 7 7 0 10
2  Borussia Dortmund 4 2 1 1 8 4 +4 7
3  Sporting 4 1 2 1 5 4 +1 5
4  Beşiktas  5 1 0 4 6 11 −5 3
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.