Ajax-talenten nemen revanche op Borussia Dortmund

Reacties

Ajax Onder-18 heeft de hoofdmacht woensdag het goede voorbeeld gegeven. De Amsterdamse talenten waren in Duitsland met 0-1 te sterk voor de leeftijdsgenoten van Borussia Dortmund.

Ajax-talenten nemen revanche op Borussia Dortmund
© Pro Shots

De heenwedstrijd in Amsterdam liep voor Ajax Onder-18 nog uit op een fiasco. Het fysiek sterkere Dortmund liep op De Toekomst uit naar een 1-5 zege. Bij de return in Duitsland kwam de ploeg van coach Dave Vos beduidend beter voor de dag.

Met name Amourricho van Axel Dongen was dreigend in de openingsfase, maar het was Christian Rasmussen die na iets meer dan een kwartier de score opende. Na een schot van Tristan Gooijer tikte de achttienjarige Deen op aangeven van Kristian Hlynsson de 0-1 binnen.

In het restant van de wedstrijd kreeg Dortmund wel mogelijkheden op een gelijkmaker, maar Ajax-doelman Charlie Setford hield zijn doel knap schoon. De ploeg van Vos nestelt zich daardoor naast Dortmund aan kop in Groep C van de Youth League. Ook omdat Sporting Portugal verrassend onderuit ging tegen Besiktas.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Stand in Groep C

1. Borussia Dortmund 4-7 +4
2. Ajax 4-7 -1
3. Sporting Portugal 4-5 +1
4. Besiktas 4-3 -4
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.