AZ naar play-offs Youth League dankzij heldenrol Westerveld

Reacties

AZ Onder-18 heeft zich ten koste van Angers geplaatst voor de play-offs van de Youth League. Doelman Sem Westerveld, de zoon van oud-keeper Sander Westerveld, eiste een hoofdrol op bij de Alkmaarders.

AZ naar play-offs Youth League dankzij heldenrol Westerveld
© Pro Shots

AZ Onder-18 volgt als kampioen van Nederland het Domestic Champions Path, voor teams waarvan de hoofdmacht niet deelneemt aan de Champions League (beide routes bevatten 32 clubs). In de eerste ronde rekende de ploeg van coach Jan Sierksma overtuigend af met Gabala SC.

In de tweede ronde wachtte een confrontatie met Angers. Het heenduel in Frankrijk werd door AZ met 0-1 gewonnen dankzij een goal van Lewis Schouten. De return in Nederland eindigde ook in 0-1. Dat was te danken aan Westerveld, die in de tweede helft een strafschop stopte.

Daarom moest een penaltyreeks beslissing brengen. Daarin onderscheidde Westerveld zich opnieuw. Hij pareerde een strafschop van de Fransen, terwijl de vijf nemers van AZ geen fout maakten. De Alkmaarders gaan zo naar de play-offs, waar ze het gaan opnemen tegen een nummer twee uit de poules in het Champions League Path.

Bekijk hier al onze video's
  • Meer over

  • AZ
Gerelateerde artikelen
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.