AZ doet opnieuw uitstekende zaken in Youth League

Reacties

De talenten van AZ hebben ook hun derde wedstrijd in de Youth League gewonnen. Op bezoek bij het Franse Angers werd het 0-1.

AZ doet opnieuw uitstekende zaken in Youth League
© Pro Shots

De ploeg van trainer Jan Sierksma rekende in de vorige ronde zeer overtuigend af met Azerbeidzjaanse Qabala (0-4 en 7-0). Woensdag wachtte met Angers de tweede opponent in het Europese avontuur. Beide ploegen hielden elkaar in eerste instantie aardig in evenwicht. AZ-doelman Sem Westerveld onderscheidde zich met een aantal prima reddingen in de openingsfase.

Daarna beten de Alkmaarders meer van zich af, onder anderen via Fedde de Jong en Myron van Brederode (hoofdfoto). Laatstgenoemde werd een kwartier na rust neergehaald door Yacine Gaya, die daarvoor zijn tweede gele kaart kreeg. In de 70ste minuut zette AZ de numerieke meerderheid om in een voorsprong: Lewis Schouten schoot vanaf de rand van het strafschopgebied binnen: 0-1. Dat bleek ook de eindstand.

AZ is actief in het Domestic Champions Path van de competitie. Dit is een ander pad dan de talenten van Ajax bewandelen. De ploeg van Dave Vos speelt net als het eerste elftal in een groepsfase tegen Sporting Portugal, Besiktas en Borussia Dortmund en nam woensdag revanche op laatstgenoemde club.

AZ speelt direct in een knock-outfase en moet twee rondes overleven om de play-offs te bereiken. Daar kruisen de wegen met de runners-up van de Champions League Path. Voor AZ begon het Youth League-avontuur eind september met een tweeluik tegen Qabala. Op 23 november is de return tegen Angers.

Bekijk hier al onze video's
  • Meer over

  • AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.