Ajax naar Aston Villa voor achtste finale Conference League

Reacties

Ajax is vrijdag in de achtste finale van de Conference League gekoppeld aan Aston Villa. Dit heeft de loting in Nyon uitgewezen. Voor de Eredivisionist is dit een zeer zware loting.

Ajax naar Aston Villa voor achtste finale Conference League
© Pro Shots

De Amsterdammers bereikten de achtste finales van de Conference League door over twee wedstrijden af te rekenen met Bodø/Glimt uit Noorwegen. Ajax begon het seizoen in de Europa League, maar daalde af naar het derde Europese toernooi omdat het in een groep met Brighton & Hove Albion, Olympique Marseille en AEK Athene derde werd.

Na Brighton zal Ajax dus opnieuw naar Engeland af moeten reizen. Aston Villa staat momenteel vierde in de Premier League, drie plekken boven Brighton. Bij het inschatten van de kracht van de tegenstanders op basis van ECI en Opta kwam Aston Villa als zwaarste tegenstander uit de koker (zie onderaan). Voor Hedwiges Maduro, assistent-trainer van Ajax, wordt het een weerzien met Aston Villa-manager Unai Emery. Maduro speelde onder Emery bij Valencia en Sevilla.

Aston Villa kwam mede via AZ terecht in de achtste finale van de Conference League. De Engelsen waren met de formatie uit Alkmaar ingedeeld in de groepsfase,  Aston Villa won beide duels (4-1 en 2-1). In Groep E verspeelden The Villains punten tegen Legia Warschau en Zrinjski Mostar.

Ajax stond eenmaal eerder tegenover Aston Villa. Dit was tijdens de laatste editie van de UEFA Cup, dat na het seizoen 2008/09 werd vervangen door de Europa League. De clubs stonden eenmaal tegenover elkaar in de groepsfase, Ajax ging met 2-1 onderuit in Birmingham. Martin Laursen en Gareth Barry scoorden toen, Thomas Vermaelen deed namens de Amsterdammers wat terug.

De wedstrijden in de achtste finale worden afgewerkt op 7 maart, de returnwedstrijd volgt een week later. Omdat Ajax uit de tussenronde van de Conference League komt, wordt er op 7 maart eerst in de Johan Cruijff Arena gespeeld.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De volledige loting in de Conference League. Teams uit hetzelfde land konden niet tegen elkaar loten

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.