Ajax met Stekelenburg, Brobbey en Schuurs naar Rome

Reacties

Maarten Stekelenburg reist met Ajax mee naar Italië voor de return tegen AS Roma van donderdag. De doelman miste de heenwedstrijd in Amsterdam nog vanwege een blessure.

Ajax met Stekelenburg, Brobbey en Schuurs naar Rome
© Pro Shots
AS Roma
AS Roma
1 - 1
Ajax
Ajax

Ajax gaf woensdag al een hint dat Stekelenburg inzetbaar zou zijn, aangezien de doelman 's avonds aanschuift voor de vooruitblikkende persconferentie op het duel met Roma. In Amsterdam keepte Kjell Scherpen nog. De jonge doelman ging in de fout bij de 1-1 van de bezoekers, die uiteindelijk met 1-2 wonnen.

Daley Blind, Noussair Mazraoui en Zakaria Labyad zijn er vanwege blessures niet bij in Rome. Devyne Rensch is geschorst. Brian Brobbey en Perr Schuurs keren ten opzichte van het duel met RKC Waalwijk van zondag terug in de wedstrijdselectie.

De volledige wedstrijdselectie: Maarten Stekelenburg, Dominik Kotarski, Kjell Scherpen, Perr Schuurs, Lisandro Martínez, Nicolás Tagliafico, Sean Klaiber, Jurriën Timber, Edson Álvarez, Davy Klaassen, Jurgen Ekkelenkamp, Ryan Gravenberch, Mohammed Kudus, David Neres, Antony, Dusan Tadic, Lassina Traoré, Oussama Idrissi, Brian Brobbey, Quinten Timber en Neraysho Kasanwirjo.

Hulshoff
Als Stekelenburg donderdag onder de lat staat tegen Roma evenaart hij Barry Hulshoff met het aantal Europese wedstrijden voor Ajax. Stekelenburg staat nu op 56, net zo veel als Davy Klaassen. Hulshoff speelde er één meer. Daley Blind staat op de zesde plek met het aantal Europese optredens voor de Amsterdammers met 61 wedstrijden.

Speler Europese duels voor Ajax
1. Danny Blind 74
2. Frank de Boer 69
3. Ruud Krol 68
4. Wim Suurbier 63
= Lasse Schöne 63
6. Daley Blind 61
7. Barry Hulshoff 57
8. Maarten Stekelenburg 56
= Davy Klaassen 56
10. Edwin van der Sar 55
Veel vertrouwen in ommekeer Ajax: 'Kijk de samenvatting maar terug'
Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.