Ajax laatste obstakel voor ontbrekende prijs Man Utd

Reacties

Manchester United heeft donderdag ten koste van Celta de Vigo de finale van de Europa League bereikt. Marouane Fellaini bezorgde met een goal de Engelsen een ticket voor Stockholm (1-1).

Ajax laatste obstakel voor ontbrekende prijs Man Utd

José Mourinho durfde de return op Old Trafford tegen Celta de Vigo de belangrijkste wedstrijd te noemen in de rijke historie van Manchester United. De Portugees besefte ongetwijfeld dat hij de manager kan worden die de roemruchtige club de enige trofee bezorgt die nog ontbreekt in de prijzenkast van United.

Nog één wedstrijd scheidt United van die historische prestatie. Want in de halve finale werd afgerekend met Celta de Vigo. Na de minimale overwinning in Spanje (0-1) had de ploeg van Mourinho de klus op Old Trafford ogenschijnlijk snel geklaard. Marcus Rashford, in Vigo de matchwinner, was de aangever voor de snelle openingstreffer. Bij de tweede paal kopte Fellaini raakt uit de voorzet van de Engelse spits; 1-0.

Met de geruststellende treffer op zak kon Manchester United het bedachtzame spel voortzetten. Celta de Vigo probeerde te redden wat er te redden viel, maar kwam niet verder dan kansen voor onder anderen Iago Aspas en Pione Sisto.

In de tweede helft was het van hetzelfde laken een pak. Celta probeerde het wel, kreeg ook wat kansen, maar Manchester United-doelman Sergio Romero hield zijn doel schoon. Ook John Guidetti kon zijn ploeg geen nieuwe hoop geven tegen de sterk georganiseerde Engelse formatie, die misschien moeilijk wint maar nog moeilijker te verslaan is.

In het laatste half uur flikkerde de Celta-vlam nog sporadisch op. Manchester United, met Daley Blind in de basis, liet na de genadeklap uit te delen via onder anderen Rashford en Felllaini. Doelman Sergio Álvarez voorkwam met enkele reddingen de knock-out. Het leek niet meer dan het ophouden van de ijdele hoop, totdat in de 85ste minuut het Spaanse vuur weer oplaaide door een rake kopbal van Facundo Roncaglia.

De gelijkmaker was het startsein voor een hete slotfase met ook een massaal opstootje, met twee rode kaarten als resultaat. Eric Bailly moest het veld ruimen na een klap aan het adres van Guidetti. Roncaglia kreeg dezelfde straf voor zijn reactie richting de United-verdediger. De nieuwe moed van Celta leverde niet de 1-2 op. United en Mourinho konden opgelucht ademhalen, ook omdat Guidetti in de laatste seconde zijn kans miste.

Manchester United wacht op woensdag 24 mei in Stockholm Ajax als tegenstander in de finale van de Europa League. Bij de winst in Zweden komen de Engelsen in het selecte gezelschap van Europese clubs die alledrie de Europese hoofdprijzen heeft veroverd. Juventus, Barcelona, Bayern München, Chelsea en Ajax vormen dat exclusieve gezelschap.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.