Manchester United stort fundament voor finale dankzij Rashford

Reacties

Manchester United heeft uitstekende papieren om de finale van het Europa League-toernooi te bereiken. De Premier League-club won donderdag met 0-1 bij Celta de Vigo en kan dus vol vertrouwen toeleven naar de return in de halve eindstrijd. De winnaar van de tweestrijd komt in de finale Ajax of Olympique Lyon tegen. Woensdag veegden de Amsterdammers in de eerste ontmoeting de vloer aan met de Franse club: 4-1.

Manchester United stort fundament voor finale dankzij Rashford

Bij Manchester United keerde Paul Pogba terug in de basis nadat hij een kleine twee weken geleden een hamstringblessure opliep. Sowieso kon José Mourinho beschikken over een representatief team, met ook de herstelde Eric Bailly aan de aftrap. De Ivoriaan vormde in Balaídos een centraal verdedigingsduo met Daley Blind met als een van de belangrijkste taken het afstoppen van John Guidetti en Iago Aspas.

Celta de Vigo, dat de voorbije weken de teugels enigszins liet vieren in de Primera División, zette Manchester United in de openingsfase onder druk in wat de eerste Europese halve finale in de historie van de club uit Galicië was. Veel meer dan een kopkans voor Daniel Wass, die de bal verkeerd raakte na een prachtige voorzet van Nemanja Radoja, leverde dit offensief niet op.

The Red Devils namen langzaam maar zeker de regie over en dwongen na verloop van tijd ook mogelijkheden af. De uitblinkende doelman Sergio Álvarez bracht echter redding op pogingen van Marcus Rashford, Henrikh Mkhitaryan en Jesse Lingard, al was de inzet van met name laatstgenoemde zwak. Celta stelde daar weinig tegenover en mocht van geluk spreken dat met een 0-0 stand de kleedkamer werd opgezocht.

Voor Celta de Vigo was het de eerste Europese wedstrijd ooit in de maand mei.
Voor Celta de Vigo was het de eerste Europese wedstrijd ooit in de maand mei.

In de tweede helft werd Sergio Romero eindelijk op de proef gesteld. De 'Europa League-doelman' van Manchester United redde na een uur knap op een van richting veranderd schot van Pione Sisto. Nog meer dan voor rust het geval was speculeerden de bezoekers na de hervatting op de counter tegen een aanvallend weinig imponerend Celta, waar ook Guidetti weinig potten kon breken.

Halverwege de tweede helft liet Manchester United het belangrijke uitdoelpunt aantekenen. Rashford verzilverde op fraaie wijze een vrije trap. De aanvaller koos de hoek van keeper Álvarez, die wellicht rekende op een inzet van linkspoot Blind. Hoewel de treffer United het perfecte excuus bood om het accent nog meer op de defensie te leggen, was het juist Celta dat na de 0-1 werd teruggedrongen. Het was dat Lingard van dichtbij ongecontroleerd uithaalde en het doel miste, anders was de missie voor de Spanjaarden om de finale te bereiken helemaal een schier onmogelijke geworden.

Een slotoffensief van het tandeloze Celta kwam nooit van de grond. Een smetje op de zege van Manchester United was wel dat de vlak daarvoor ingevallen Ashley Young vlak voor tijd nog uitviel met een blessure.

Volgende week donderdag kan Manchester United in eigen huis Celta de Vigo de genadeklap toedienen. Op diezelfde avond kijken ook de spelers van Olympique Lyon en Ajax elkaar weer in de ogen en wordt duidelijk welke clubs het op 24 mei in Stockholm tegen elkaar opnemen in de Europa League-finale.

Bekijk hieronder nog eens de samenvatting van Ajax-Olympique Lyon:

Samenvatting van de Ajax-show tegen Olympique Lyon
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.