Ajax-kwelgeest Zwinkels voelde zich onklopbaar

Robert Zwinkels ontpopte zich zondagmiddag tot een heuse Ajax-kwelgeest. De doelman van ADO Den Haag bleek onpasseerbaar voor de Amsterdammers. 'Hier zijn we goed in.'

'Vooral de eerste helft hadden we het aardig onder controle, toen konden we Ajax goed buiten de zestien houden', begon de sluitpost tegenover FOX Sports na het 0-0 gelijkspel in Amsterdam. 'In de tweede helft werd het wat drukker voor mijn neus en moest ik een aantal keer ingrijpen. Je merkte in de tweede helft dat de krachten wegvloeiden. Dan moet je met z'n allen de hakken in het zand zetten, daar zijn we goed in dit jaar.'

Op de vraag of de clubman zich onklopbaar voelde, antwoordde hij instemmend. 'Je groeit een beetje in de wedstrijd en dan ga je je inderdaad zo voelen, dat had ik in het thuisduel ook', doelde hij op het eerdere 1-1 gelijkspel in Den Haag. 'We pakken veel punten in uitwedstrijden en hier en daar boeken we ook een overwinning. Vandaag was een gelijkspel het maximaal haalbare en dan moet je dat er ook uitslepen. Volgende week gaan we weer voor de drie punten', aldus Zwinkels.

Groenendijk
Trainer Fons Groenendijk koesterde het punt. 'Het was billenknijpen, maar dat hoort erbij als je bij Ajax uit speelt. We hadden zelfs uit counters kunnen toeslaan, die gelegenheid is er wel geweest. Maar dat was te veel geweest, we mogen dit punt koesteren. We speelden inderdaad wat verdedigender, maar dat moest vandaag ook wel.'

'We hebben goed verdedigd. De backs voortreffelijk en het centrum stond goed. Pas in de eindfase zijn ze er echt doorheen gekomen, maar toen stond Zwinkels paraat', aldus de oefenmeester, die zijn doelman zelfs redding zag brengen met zijn hoofd, nadat de bal terugkaatste via de paal. 'Hij kopt ze er wel vaker uit hoor.' Zwinkels zelf grapte hier ook nog over: 'Als je haarlijn een beetje terugtrekt, pak je ze wel eens met je hoofd.'

Volgend weekend gaat ADO, dat op een knappe achtste plek in de Eredivisie staat, op bezoek bij hekkensluiter Sparta Rotterdam.