Ajax krijgt Younes terug: streep door winterse transfer

Reacties

De transfer van Amin Younes van Ajax naar Napoli is in het water gevallen. De winterse overstap is vanwege persoonlijke redenen niet doorgegaan, de Duitse vleugelaanvaller is inmiddels teruggekeerd naar Amsterdam.

Ajax krijgt Younes terug: streep door winterse transfer

Vorige week werd nog bekend dat Younes voor een bedrag van zo'n 5,5 miljoen euro de overstap zou maken naar de koploper van de Serie A. Hij onderging vrijdag de medische keuring, zat zondag op de tribune tijdens de 3-1 overwinning van Napoli tegen Bologna, maar is inmiddels teruggekeerd naar huis. De overgang zal nu pas in de zomer worden afgerond.

Younes streek in de zomer van 2015 neer in Amsterdam. Ajax betaalde zo'n tweeënhalf miljoen euro aan Borussia Mönchengladbach voor de buitenspeler, die uiteindelijk 96 officiële duels in actie kwam voor Ajax. Daarin was hij goed voor zeventien doelpunten en 24 assists. Het contract van Younes loopt na dit seizoen af.

Zowel onder Frank de Boer, Peter Bosz als Marcel Keizer groeide hij uit tot vaste basiskracht. Afgelopen seizoen liet hij zich vooral gelden in de Europa League-duels. Ook bondscoach Joachim Löw raakte onder de indruk van de dribbelaar en selecteert Younes sindsdien voor de nationale ploeg. Younes kwam inmiddels tot vijf interlands, waarin hij twee keer wist te scoren en tussendoor ook de Confederations Cup won.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.