Ajax laat Younes naar koploper Napoli gaan

Reacties

Amin Younes vertrekt per direct bij Ajax. De 24-jarige aanvaller zet spoedig zijn handtekening onder een contract voor 5,5 jaar bij Napoli. De Duits international werd in de voorbije weken begeerd door onder meer Real Betis en Swansea City, maar de voorkeur ging uit naar een transfer naar de Italiaanse topclub. Ajax en Napoli bereikten een akkoord over een transfersom van ongeveer vijf miljoen euro.

Ajax laat Younes naar koploper Napoli gaan

Younes streek in de zomer van 2015 neer in Amsterdam. Ajax betaalde zo'n tweeënhalf miljoen euro aan Borussia Mönchengladbach voor de buitenspeler, die uiteindelijk 96 officiële duels in actie kwam voor Ajax. Daarin was hij goed voor zeventien doelpunten en 24 assists. Het contract van Younes liep na dit seizoen af.

Zowel onder Frank de Boer, Peter Bosz als Marcel Keizer groeide hij uit tot vaste basiskracht. Afgelopen seizoen liet hij zich vooral gelden in de Europa League-duels. Ook bondscoach Joachim Löw raakte onder de indruk van de dribbelaar en selecteert Younes sindsdien voor de nationale ploeg. Younes kwam inmiddels tot vijf interlands, waarin hij twee keer wist te scoren en tussendoor ook de Confederations Cup won.

'Amin Younes van troetelkind tot mikpunt bij Ajax'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.