Ajax krijgt Rijkhoff completer terug: 'Heeft iets aan zijn spel toegevoegd'

Reacties

Jong Ajax-trainer Dave Vos is tevreden over de rentree van Julian Rijkhoff in Amsterdam. De negentienjarige spits debuteerde maandagavond voor Jong Ajax en toonde daar hoe hij zich in Duitsland ontwikkeld heeft.

Ajax krijgt Rijkhoff completer terug: 'Heeft iets aan zijn spel toegevoegd'
© Pro Shots
Jong FC Utrecht
Jong FC Utrecht
0 - 1
Jong Ajax
Jong Ajax

Vos kende Rijkhoff nog als puber, ooit was hij een aantal keren trainer van de spits in de middenbouw van de Ajax-opleiding. De veertigjarige oefenmeester ziet dat de drie jaar bij Borussia Dortmund Rijkhoff vooral completer hebben gemaakt.

'Je ziet dat hij wel een en ander heeft meegekregen in Duitsland. Julian heeft specifieke kwaliteiten: zijn vaardigheid, het kaatsen van de bal, het loeren om in de diepte weg te komen, technisch afronden, wat hij echt goed kan. Daar heeft hij tegen Jong FC Utrecht ook al dingen van laten zien, dus ik ben blij met zijn debuut. Helaas is mondde het niet in een goal voor hem, maar ik ben tevreden', aldus Vos.

Vos vertelt hoe Rijkhoff gegroeid is, tijdens zijn jaren in het buitenland. 'Dat gesprek hebben we natuurlijk samen gehad, over wat het met je doet. Ik ben zelf ook naar het buitenland geweest (Vos was van 2021 tot 2022 assistent-trainer bij Rangers FC, red.). Dan groei je in je persoonlijkheid. Je komt daar, je kent de club niet. De taal Duits is dan nog te doen, maar toch is alles opeens anders. Je bent in een heel andere omgeving. Dus in je persoonlijkheid wordt er veel van je gevraagd. Dan ontwikkel je je, want je moet je aanpassen.'

Daarbij werd er voetballend iets anders gevraagd van Rijkhoff. 'In Duitsland hebben ze ook best wel veel verschillende systemen gespeeld, dus daar word je wat allrounder van. Je ziet nu dat hij iets aan zijn spel heeft toegevoegd’, zegt Vos. 'Als hij bij Ajax was gebleven, had hij waarschijnlijk ook dit niveau gehad, hoor. Dat is heel moeilijk om te duiden. Ik denk nog steeds dat je als jonge speler het beste bij je club kan blijven en vanuit daar dat traject aan kan gaan. Maar goed, het heeft Julian denk ik vooral in zijn persoonlijkheid heel erg geholpen.'

Lees op VI PRO het interview met Julian Rijkhoff, over zijn debuut voor Jong Ajax en zijn vrij bizarre eerste weken van 2024:

Bekijk hier al onze video's
Meer J. Rijkhoff
Meer over J. Rijkhoff
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.