'Ajax krijgt concurrentie van Juventus in jacht op Henderson'

Reacties

Ajax lijkt in de jacht op de handtekening van Jordan Henderson serieuze concurrentie te krijgen van Juventus. Steeds meer Italiaanse media maken zaterdag meldng van de interesse van de Turijnse grootmacht in de voormalig aanvoerder van Liverpool.

'Ajax krijgt concurrentie van Juventus in jacht op Henderson'
© Pro Shots

Henderson verliet Anfield afgelopen zomer voor een lucratief avontuur in Saoedi-Arabië, maar wil na een half jaar al weer vertrekken bij Al-Ettifaq. Ajax zag zijn kans schoon en deed de 33-jarige Engelsman een aanbieding, in de hoop zo de gewenste versterking voor de nummer 6-positie te halen.

Diverse Premier League-clubs toonden ook interesse, maar een terugkeer naar Engeland is om belastingtechnische redenen niet aantrekkelijk voor Henderson. Dat obstakel is er niet als de 81-voudig international kiest voor de Serie A. En het lijkt er steeds meer op dat dit een serieuze optie wordt.

Volgens verschillende Italiaanse media heeft Juventus inmiddels contact met de vertegenwoordigers van Henderson over een huurperiode. De Oude Dame zou vooralsnog inzetten op een samenwerking tot komende zomer, waar de Engelsman liever voor anderhalf jaar tekent.

Juventus wordt gelinkt aan verschillende middenvelders, nu Paul Pogba lang is geschorst wegens doping en Nicolò Fagioli wegens illegaal gokken. Er is echter weinig budget beschikbaar. Naar verluidt moet er eerst een speler vertrekken voordat de club zaken kan doen.

Bekijk hier al onze video's
Meer J. Henderson
Meer over J. Henderson
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.