Ajax wil stunten met Jordan Henderson

Reacties

In de zoektocht naar een ervaren controlerende middenvelder is Ajax uitgekomen bij Jordan Henderson. De club voert momenteel gesprekken met de 81-voudig Engels international. De 33-jarige middenvelder staat sinds afgelopen zomer onder contract bij Al-Ettifaq, maar wil vertrekken uit Saoedi-Arabië.

Ajax wil stunten met Jordan Henderson
© Pro Shots

Ajax zet hoog in en wil Henderson dolgraag vastleggen. De voormalige aanvoerder van Liverpool weet dat hij bij een transfer naar Amsterdam financieel flink zal moeten inleveren, aangezien hij in Saoedi-Arabië naar verluidt ongeveer vijftien miljoen euro per jaar verdient. Ajax is bereid ver te gaan om Henderson daadwerkelijk naar de Johan Cruijff Arena te halen.

Wat in het voordeel van Ajax spreekt, is dat Henderson aankomende zomer met Engeland naar het EK wil en de kans op een plek in de selectie van bondscoach Gareth Southgate groter acht als speler van Ajax dan als speler van een club uit het rechterrijtje van de Premier League. Ajax zet momenteel alles op alles om met Henderson te kunnen stunten. Daarbij zijn ook alle ogen gericht op de raad van commissarissen van Ajax. Die moeten de seinen op groen zetten en daarmee de transfer mogelijk maken.

Met de komst van Henderson zou de ellenlange zoektocht van Ajax naar een controleur ten einde komen. De club wil die positie versterken omdat het daar kwaliteit, ervaring en leiderschap mist.

Spelersprofiel

J. Henderson


Geboortedatum:
17 juni 1990
Leeftijd:
33
Geboorteplaats:
Sunderland
Nationaliteit
Engeland
Lengte:
1,82 m
Gewicht:
78 kg
Huidige club:
Ajax
Nationaal team:
Engeland
Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.