Ajax kan ondanks schorsing gewoon beroep doen op Taylor en Danilo

Reacties

Kenneth Taylor en Danilo Pereira zijn zaterdag inzetbaar bij Ajax in het duel met PSV. De middenvelder en de spits zitten nog een schorsing uit, maar die is niet van toepassing in de strijd om de Johan Cruijff Schaal.

Ajax kan ondanks schorsing gewoon beroep doen op Taylor en Danilo
© Pro Shots
Ajax
Ajax
0 - 4
PSV
PSV

Taylor kwam in het op een na laatste competitieduel van afgelopen seizoen te hard in op het been van VVV-Venlo-middenvelder Danny Post en kreeg daar een rode kaart voor. Het leverde hem een schorsing van drie duels, waarvan één voorwaardelijk, op. Daar is nu dus nog één wedstrijd van over, maar zijn schorsing is alleen geldig in de Eredivisie, het TOTO KNVB-bekertoernooi en de play-offs.

Hetzelfde geldt voor Danilo. Ook hij kreeg in de 33ste speelronde van de afgelopen jaargang, toen nog op huurbasis uitkomend voor FC Twente, een rode kaart die hem op een schorsing van drie duels, waarvan één voorwaardelijk kwam te staan. Ook de Braziliaan moet dus nog één duel uitzitten, maar zaterdag is hij net als Taylor wel inzetbaar in de strijd om de Johan Cruijff Schaal.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zowel Taylor als Danilo kreeg aardig wat speeltijd van Ten Hag in de voorbereiding. Eerstgenoemde was op het middenveld de vervanger van Edson Álvarez, die wegens interlandverplichtingen ontbrak. De Mexicaan is nu weer terug en zou kunnen spelen, bevestigde Ten Hag. Hij wilde echter nog niet aangeven of Taylor alsnog gaat starten. Wel gaf hij een update over de ontwikkeling van de Amsterdamse talenten.

'Ik heb genoten van hun wedstrijd woensdag tegen Leeds United, van het hoge niveau dat ze haalden. Dan zie je gewoon dat ze heel goede ontwikkeling hebben doorgemaakt de afgelopen weken. Daar zit heel veel perspectief, ik ben echt benieuwd hoe ze dat gaan omzetten. Ze hebben nu een bepaalde speelwijze meegekregen, hoe gaan ze dat uitvoeren in de Keuken Kampioen Divisie? Hoe presenteren ze zich daar als team en hoe gaat het met de individuele ontwikkeling van de spelers, daar ben ik nieuwsgierig naar', zei Ten Hag.

Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.