Ten Hag ziet Ajax als duidelijke favoriet in clash met PSV: 'Natuurlijk'

Reacties

Erik ten Hag en Dusan Tadic hebben vrijdagmiddag vooruitgeblikt op de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Ajax en PSV nemen het zaterdag in Amsterdam tegen elkaar op voor de eerste prijs van het nieuwe seizoen.

Ten Hag ziet Ajax als duidelijke favoriet in clash met PSV: 'Natuurlijk'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
0 - 4
PSV
PSV

Voor Ajax wordt het de eerste officiële wedstrijd van deze jaargang, PSV heeft al drie duels in de voorrondes van de Champions League achter de rug. Daarin kwamen de Eindhovenaren uitstekend voor de dag. Ten Hag werd gevraagd of hij onder de indruk was van het spel van PSV in het nieuwe systeem. 'Spelen ze in een ander systeem, echt waar?', reageerde de Ajax-coach.

'Ik denk dat er niet zo heel veel verschil in zit ten opzichte van vorig jaar. Misschien hebben ze in balbezit een iets andere veldbezetting, maar de pressing is nog steeds hetzelfde als vorig seizoen. Misschien dat ze het iets beter uitvoeren, maar ze hebben ook tegen tegenstanders gespeeld die niet spelen zoals wij. Niet per se slechter, maar gewoon anders', aldus Ten Hag.

Ondanks de goede vorm van PSV ziet Ten Hag zijn eigen ploeg dus als duidelijke favoriet. 'Zeker. De Johan Cruijff Schaal gaat tussen de kampioen en de bekerwinnaar, maar die prijzen hebben wij allebei gepakt. Dus natuurlijk: wij zijn de favoriet', concludeerde hij.

Tadic is blij dat zaterdag fans van beide cubs welkom zijn in de Johan Cruijff Arena. 'Dat is mooi, we hebben de fans gemist. Maar het is ook mooi dat de uitsupporters erbij zijn. We hebben het gevoel van spelen voor de fans gemist. Net als de laatste wedstrijd van vorig seizoen tegen AZ. Dat was speciaal, met 25.000 man, heel mooi. Het geeft extra energie en adrenaline.'

Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.