Ajax juicht te vroeg tegen sterker Arsenal

Ajax heeft het eigen toernooi geopend met een 3-2 nederlaag tegen Arsenal. De Amsterdammers leken op weg naar een goed resultaat, maar verspeelden de mooie marge na rust.

Vreemd was het niet dat de Londenaren wonnen. Arsenal was de betere ploeg, kreeg ook de beste kansen en beschikte over meer kracht en een langere adem.Omdat Arsenal voor rust slordig met de kansen omsprong, leek Ajax in staat tot een stuntje. De ploeg van Marco van Basten was juist wel scherp in de afronding. Beide doelpunten getuigden van klasse en gretigheid.Luis Suárez leidde de euforische fase in. De Uruguayaan pikte een afvallende bal op en haalde ineens met links uit. De bal verdween fraai via de onderkant van de lat voorbij Manuel Almunia.Binnen twee minuten stond ook de 2-0 op het scorebord. Deze keer legde de bedrijvige Darío Cvitanich koppend af en schoot Klaas-Jan Huntelaar technisch knap met zijn wreef in de verre hoek.In de tweede helft stelde Arsenal orde op zaken. De ploeg van Arsène Wenger was krachtiger, sneller en attenter. Emmanuel Adebayor scoorde koppend op aangeven van Emmanuel Eboué.Adebayor was de aangever voor de 2-2. Hij leek de bal te verspelen, maar kapte en bediende Nicklas Bendtner, die simpel scoorde. Adebayor maakte zelf de winnende op assist van Denilson.Eerder op de avond speelden Internazionale en Sevilla gelijk (0-0). Zaterdag speelt Ajax tegen Inter en Arsenal tegen Sevilla. </p><p>