Ajax is nieuweling na één wedstrijd al weken kwijt

Reacties

Ajax kan voorlopig geen beroep doen op aanwinst Sivert Mannsverk. De controleur op het middenveld heeft een voetblessure opgelopen en ligt er weken uit. Dit betekent dat Ajax een wijziging moet doorvoeren op het wedstrijdformulier voor De Klassieker.

Ajax is nieuweling na één wedstrijd al weken kwijt
© Pro Shots
Ajax
Ajax
0 - 4
Feyenoord
Feyenoord

Mannsverk zat op de bank van Ajax toen de wedstrijd tegen Feyenoord zondagmiddag in de 55ste minuut werk gestaakt. De Noorse middenvelder zal door de kwetsuur van het wedstrijdformulier gehaald worden en Ajax mag een vervanger in de selectie opnemen. Mannsverk ligt er minimaal zes weken uit, meldt Ajax. Daardoor lijkt hij minimaal drie Europese wedstrijden te moeten missen: het tweeluik met Brighton & Hove Albion en de komende uitwedstrijd tegen AEK Athene.

Sinds zijn komst naar Amsterdam speelde Mannsverk slechts één wedstrijd voor Ajax. Hij speelde een helft mee in de verloren uitwedstrijd tegen FC Twente. Tegen Feyenoord en in de tweede helft van de Europese wedstrijd tegen Olympique Marseille koos Ajax-trainer Maurice Steijn voor jongeling Silvano Vos als controleur. Ajax - Feyenoord wordt woensdagmiddag om 14.00 uur hervat bij een 0-3 stand.

Lees hier onze tactische analyse van FC Twente - Ajax, met daarin de rol van Mannsverk.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.