Ajax imponeert Tadic: 'Zo kunnen wij iedereen pijn doen'

Reacties

Routiniers Dusan Tadic en Klaas-Jan Huntelaar waren na de ruime overwinning van Ajax op Standard Luik diep onder de indruk. Niet alleen van het optreden van de Amsterdammers, maar ook van de sfeer in de Johan Cruijff Arena.

Ajax imponeert Tadic: 'Zo kunnen wij iedereen pijn doen'

Ajax was dinsdagavond veel te sterk voor de Belgen (3-0), waar de heenwedstrijd vorige week nog in 2-2 eindigde. Al met al ruim voldoende voor Ajax voor een plek in de play-offs van de Champions League, waarin Dinamo Kiev volgende week de tegenstander is. 'We speelden heel goed', begon de van Southampton overgekomen Tadic tegenover FOX Sports zijn analyse.

Hij zag dat Ajax 'goed stond' in tactisch opzicht. 'Met én zonder bal. Dat was het grote verschil met de wedstrijd tegen Heracles Almelo van afgelopen weekend. Dit was een belangrijke les voor ons. In andere wedstrijden willen we ook domineren, maar dan rennen we soms alle kanten op. Dan willen we te veel doen, terwijl het soms beter is om in je positie te blijven en zo ruimte te maken voor een ander.'

De Ligt: 'Focus ligt op VVV-Venlo, daarna pas op Dinamo Kiev'

Tadic was hoe dan ook onder de indruk van Ajax. 'We hebben heel veel kwaliteit, maar vandaag lieten we ook zien dat we het niet rustig aan wilden doen. We kwamen dicht bij ons topniveau, hebben laten zien dat we goed en mooi kunnen voetballen én de nul kunnen houden. Als je een serieuze ploeg wil zijn, moet je dit niveau vasthouden. En als we dat doen, kunnen wij iedereen pijn doen', sloot hij af.

Speciaal
Huntelaar was vooral geïmponeerd door de fans. 'Het was een prachtige avond', sprak hij tegenover Ziggo Sport. 'We hebben ze vanaf de eerste minuut bij de strot gegrepen. En dan krijg je het publiek nog meer mee. De wisselwerking tussen de fans en ons was fantastisch. Europese duels zijn speciaal. Maar wat zou het mooi zijn als we iedere thuiswedstrijd voor zo'n publiek spelen. De fans hebben ons zo geholpen.'

'Fenomenale Ziyech in half jaar van fluitconcerten naar staande ovatie'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.