Ajax houdt multifunctioneel talent binnenboord

Reacties

Ajax heeft het aflopende contract van Youri Regeer verlengd. Het achttienjarige talent ligt nu tot medio 2025 vast in Amsterdam.

Ajax houdt multifunctioneel talent binnenboord
© Pro Shots

Regeer maakte in 2017 de overstap vanuit de academie van ADO Den Haag naar de hoofdstad. Daar werd hij al snel een lichting vooruit geschoven, hetzelfde gebeurde in de jeugdelftallen van Oranje. In februari 2020 maakte hij op zestienjarige leeftijd zijn debuut in het betaald voetbal, voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie.

Inmiddels heeft Regeer alweer zestig optredens achter de rug voor het team van coach John Heitinga, waar hij één van de aanvoerders is. Vorige maand beleefde Regeer ook zijn vuurdoop in Ajax 1, in het TOTO KNVB-bekerduel met Barendrecht. Een ronde verder kwam hij ook in actie tegen Excelsior Maassluis en maakte hij zijn eerste goal voor de hoofdmacht.

Regeer valt op met zijn veelzijdigheid. In de jeugd speelde hij op allerlei posities, van aanvallende middenvelder tot centrale verdediger of back. 'Dit jaar word ik veelal als rechtsback gebruikt, maar ik kan ook op het middenveld spelen. Als rechtsback kom je in het Ajax-systeem ook heel veel op het middenveld uit, dus het maakt mij niet zoveel uit', zei de jonge Haarlemmer onlangs.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.