Ajax hengelt Ten Hag binnen en hoopt spoedig op Schreuder

Reacties

Erik ten Hag wordt definitief de nieuwe trainer van Ajax. De Amsterdammers hebben met FC Utrecht een akkoord bereikt over de transfersom. De club is nu druk in de weer om Alfred Schreuder als assistent binnen te hengelen.

Ajax hengelt Ten Hag binnen en hoopt spoedig op Schreuder

FC Utrecht verlangde een riant transferbedrag voor Ten Hag, maar wilde de transfer van de trainer niet dwarsbomen. Ajax ging met de financiële eisen, naar verluidt een kleine miljoen euro, akkoord. Woensdagavond werden de laatste details afgerond, waardoor Ten Hag spoedig zijn handtekening zet onder een verbintenis tot medio 2020 in de hoofdstad.

De bedoeling is dat hij dit samen doet met Alfred Schreuder. Ajax is al enkele dagen druk in de weer om ook met 1899 Hoffenheim een akkoord te bereiken. Bij de Duitse club heeft Schreuder, assistent van Julian Nagelsmann, nog een doorlopend contract. De club uit de Bundesliga wil de Nederlander niet zomaar laten vertrekken. Momenteel beraadt Hoffenheim zich over een mogelijke vervanger voor Schreuder. De trainer zelf staat open voor een terugkeer naar Nederland.

Met Ten Hag en Schreuder wil Ajax na de winterstop de inhaalrace op koploper PSV inzetten. Het kampioenschap is voor het trainersduo vanuit de clubleiding het uitgesproken doel. Het technisch duo volgt Marcel Keizer en Hennie Spijkerman op, terwijl ook cultuurbewaker Dennis Bergkamp vorige week door Ajax op non-actief werd gezet.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.