Ajax gaat voor duo Ten Hag - Schreuder

Reacties

Ajax heeft de opvolger van de donderdag ontslagen Marcel Keizer al bijna binnen. De Amsterdammers hopen Erik ten Hag snel te presenteren, Alfred Schreuder moet hem komen assisteren. Al sinds eind september, na de pijnlijke thuisnederlaag tegen Vitesse, legde Ajax lijntjes uit naar Ten Hag en Schreuder.

Ajax gaat voor duo Ten Hag - Schreuder

Donderdag verraste Ajax door Keizer, Dennis Bergkamp en Hennie Spijkerman allemaal op non-actief te stellen. 'Wij hebben er onvoldoende vertrouwen in dat wij op deze wijze het niveau gaan halen dat wij met Ajax nastreven', gaf algemeen directeur Edwin van der Sar als reden aan.

De club maakte later op de dag bekend dat Michael Reiziger vanuit Jong Ajax naar voren werd geschoven om de honneurs waar te nemen bij het Eredivisie-duel met Willem II aanstaande zondag. Daarbij wordt Reiziger bijgestaan door Winston Bogarde. Ajax hoopt na het weekend vervolgens het nieuwe trainersduo te presenteren.

Ten Hag, wiens contract bij FC Utrecht nog doorloopt tot medio 2020, moet de nieuwe hoofdtrainer worden. Omdat de verbintenis van de 47-jarige trainer nog tweeënhalf jaar doorloopt, zal Ajax een afkoopsom van 700.000 euro op tafel moeten leggen. Schreuder, die momenteel werkzaam is als assistent van Julian Nagelsmann bij 1899 Hoffenheim, heeft geen afkoopsom in zijn contract staan. Daarover moet dus onderhandeld worden.

Ten Hag is een oude bekende van technisch directeur Marc Overmars. Laatstgenoemde stelde in zijn tijd bij Go Ahead Eagles Ten Hag aan als trainer voor het seizoen 2012/13. Nadat hij de club uit Deventer in 2013 naar de Eredivisie had geleid, ging hij aan de slag bij het tweede elftal van Bayern München. Na twee seizoenen in Duitsland ging Ten Hag medio 2015 aan de slag bij FC Utrecht, waar hij trainer én technisch directeur is.

Alfred Schreuder in gesprek met Julian Nagelsmann. Het duo maakte afgelopen seizoen indruk door met 1899 Hoffenheim vierde te worden in de Bundesliga.
Alfred Schreuder in gesprek met Julian Nagelsmann. Het duo maakte afgelopen seizoen indruk door met 1899 Hoffenheim vierde te worden in de Bundesliga.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.