Ajax en Lyon in evenwicht in eerste van twee oefenduels

Ajax heeft de eerste van twee oefenwedstrijden tegen Olympique Lyon afgesloten met een gelijkspel. De confrontatie tussen de twee reserve-elftallen van beide clubs eindigde in 2-2. Later vanavond spelen de basisploegen tegen elkaar.

Trainer Marcel Keizer liet in Frankrijk een jong elftal opdraven aangevuld met de ervaren Klaas-Jan Huntelaar (zie onder). De 33-jarige aanvaller had in de 44ste minuut kunnen voorkomen dat Ajax met een 1-0 achterstand ging rusten, maar zijn schot verdween niet tussen de palen.

Daardoor was het doelpunt dat de 21-jarige Aldo Kalulu even daarvoor maakte op aangeven van Alan Dzabana het enige van de eerste helft. Kalulu had na de kans van Huntelaar ook nog de 2-0 op zijn schoen, maar dit keer bracht Stan van Bladeren redding.

Mede door die save leek Ajax lang op een overwinning af te stevenen. Vaclav Cerny maakte er in de 53ste minuut 1-1 van met een diagonaal schot en dertien minuten later profiteerde Frenkie de Jong (foto) van een defensieve fout door vanaf de rand van de zestien raak te schieten.

Vier minuten voor tijd moest Van Bladeren alsnog voor de tweede keer passen, dit keer op een fraaie vrije trap van Kalulu. Net als in het besloten oefenduel met RC Genk (3-3) van zaterdag moest Ajax door een late tegengoal dus genoegen nemen met een gelijkspel.

Om 21.00 treffen Lyon en Ajax, vorig seizoen nog de halve finale van de Europa League, elkaar opnieuw. Het is voor de ploeg van Keizer het laatste oefenduel richting het uitduel met Olympique Nice in de derde voorronde van de Champions League op 26 juli.